Akimirkos
comments 2

Stimulas pasportuoti

Nuo tada, kai mokyklos fizinio lavinimo pamokų normatyvai nebekėlė baimės uždusti, patrūkti ir kitaip galą gauti, pajutau, kad man visai smagu sportuoti. Buvo laikotarpis, kai bėgiodavau rytais, buvo, kai važinėdavau dviračiu vakarais, buvo, kai eidavau į sporto klubą. Dabar – visiškas nulis ir kirbantis kirminas, kad stingstu, traukiuosi, nykstu. Šiandien užmačiau kuponą pasportuot ir, žinot, nueisiu. Nors tą vieną dieną, nors į kokią vieną mankštą.

Rytais nustojau bėgioti, nes pajutau, kad man geriau rytą pradėti palengva, o didesnį krūvį skirti vakarui. Su dviračiu nustojau važinėti, kai susilaukiau pirmagimio – važiuoti su vaiku kausto nesaugumo baimė, o važiuoti vienai pačiai – koks malonumas. Į sporto klubą nustojau vaikščioti, nes mane visiškai užpjovė vienišumas ir kitoniškumas.

Anksčiau eidavom sportuoti dviese, bet susilaukus vaikų tapo įmanoma tik pamainomis. Kažkodėl sporto klubai nėra ta vieta, kur užmezgamos pažintys. Ten daugiau gal konkuruojama, tad porą valandų praleidžiama užčiaupta burna, pasikeičiant tik baugščiais žvilgsniais. Ir kaip ten moterys idealiomis figūromis atkakliai zulina stakles, kaip jos pasipuošia kiečiausių firmų treningais ir tikrai ne gariūniniais kedais, kaip joms baseine nenubėga makiažai, kokia jų ideali oda ir kaip idealiai sutvarkyti visų kūno vietų plaukai ir visa kita – tos lėlės man ėmė kelti didelę depresiją. Grįžusi po sporto jausdavaus ne pailsėjusi, atsigavusi, bet smarkiai prislėgta.

Man svetimas tas kūno kultas, man tik norisi ramiai pabūti, pajudinti kaulus, įkvėpti energijos. Vis šmėkšteli pro akis toks sporto klubas, treniruočių studija – „Stimulus“. Gal kas esat bandę?

Žinot, kas mane veža? Man regis, ten į treniruotes požiūris kitoks. Holistinis, ar kaip jį pavadinus. Ten sportas – tarsi kokia filosofija. Ir ne tai kad sportas, kur svarbu ištvermė, raumenų ryškumas, bet daugiau judėjimas, o judėjimas – juk žmogaus gyvybingumo laidas. Ir ne vien judėjimas. Berods apie šį klubą esu skaičius, kad po treniruotės duoda užkrimst morką ar obuolį. Argi tai ne holistinis požiūris? Ir pažiūrėkit į jų nuotraukas. Panašu, kad ten sportuoja ne minia vienišių, bet draugiška grupė. Tas moteris jungia kažkokia bendrystė, neatrodo? Panaši atmosfera būna nėščiųjų mankštoje – visos akivaizdžiai turi šį tą bendro ir ta draugiška atmosfera atsiranda net per daug nesibičiuliaujant.

Kas dar žavi? Kad veiksmas vyksta ant Europos stogo, ant Neries kranto – kur nori. Vadinas – totalus atsipalaidavimas: darau, ką noriu, ir vieta tam nesvarbi. Žmonės kartu yra ne dėl to, kad juos aptvėrusios to paties pastato sienos, ir daro pratimus ne dėl to, kad su šiuo treniruokliu galima pamankštinti tą raumenų grupę, o su šituo – aną. Tiesiog susirenka ir tiesiog pajuda – argi ne fantastika?

Dar ten vyksta vis kokie pasisėdėjimų vakarai. Pvz., balandžio 4 d. renkasi moterys su rankdarbiais paplepėti su G. Kadžyte apie senuosius lietuvių velykinius papročius. Štai tau ir visas klubas!

Per tą laiką, kol aš vis tyliai mąsčiau apie „Stimulus“, žiūriu, jie gerokai išaugo ir prasiplėtė įvairiomis kryptimis. Dabar ten yra ne tik Pilates ir kalanetika, bet net tokių dalykų kaip gongų maudynės (?), mozaikų kūrimas, piešimai, uoslės mankšta (?) ir kt… Jeigu ieškot, kur pasportuot su pilvuku ar su kūdikiu, ten irgi vieta. Yra netgi mankšta poroms! Aš esu totaliai apžavėta, kiek galima sugalvoti kūno, o kartu ir proto-sielos lavinimo būdų, kurie ne išsunkia energiją, o atpalaiduoja ir pripildo jėgų tarsi koks vidinis masažas. Ir visa tai subalansuota specialiai moterims, nes sumanytojos teigia, kad moters kūnas yra visiškai kitoks nei vyro: jis kitaip auga, kitaip transformuojasi, todėl ir judinti jį, puoselėti ir lavinti reikia moteriškais būdais.

Sunku man kol kas pasakyti, kaip ta filosofija ir gražūs vaizdai veikia tikrovėje, bet yra puiki proga išbandyti – balandžio 14 d. treniruočių studija „Stimulus“ rengia „Moters mankštos dieną“. Vyks:

  • užsiėmimai: kalanetika, Pilates, joga, kvapų pažinimas, fraktalų piešimas, savianalizė ir kt.,
  • seminarai psichologijos, fiziologijos, mitybos, gyvenimo būdo klausimais,
  • nemokamos kineziterapeutės, visažistės, dietologės ir pan. konsultacijos,
  • knygos apie kalanetiką pristatymas ir smagybių „turgelis“.

Iki balandžio 4 d. galima įsigyti pigesnius bilietus visam renginiui ar pusei dienos ir dar yra 23 valandos už 9 Lt nusipirkti kuponiuką į vieną kurią nors mankštą. Argi ne stimulas pasportuoti, ką?

Nuotrauką pasiskolinau iš „Stimulus” galerijos

2 Comments

  1. Pingback: Naujos patirtys | Dirbu Mama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *