Būti tėvais, Vaiko daiktai, Vaiko lavinimas
comment 1

Gera diena pirkti gerų knygų

knygu bokstas

Šią savaitę Baltos lankos siūlo 20% nuolaidą visoms knygoms savo knygynėlyje ir el. parduotuvėje ir šiandien yra paskutinė diena pasinaudoti šiuo pasiūlymu. Rekomenduoju nepraleisti progos!

Į VAIKŲ KNYGŲ LENTYNĄ:

Julia Donaldson Kiaulytė žaidžia slėpynių ir Ilgaausės pogulis – žavios mažo formato knygelės su atverčiamomis detalėmis 2-3 m. vaikams. Apie jas esu rašiusi daugiau.

Daniel Napp Nepaprastas paršelis – mano pati pati mėgstamiausia Baltų lankų knyga. Žavios iliustracijos ir kreizi istorija, kaip gandrai plėšikai pavagia vištos megztinį, o Nepaprasta pelė ir Nepaprastas paršelis ima gelbėti tą megztinį. Deja, gelbėjimo operacijoje megztinis susipurvina, galiausiai išyra ir nepaprastiesiems veikėjams tenka dar sukurti mezgimo mašiną, kurį tą megztinį numegztų iš naujo, bet… Galiausiai višta išmoko paršelį ir pelę megzti megztinį virbalais. Vienintelis dalykas, kuris čia užkliūna, frazė „Kvaila karvė!“, bet ji pasakyta apie karvę… Labai laukiu kitų to paršelio dalių!

Sherri Duskey Rinker Saldžių sapnų mašinoms aš linkiu – knygelė lopšinė. Ir piešinėliai, ir tekstas užliūliuoja. Plačiau esu irgi aprašiusi.

Debi Gliori Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų – tai antroji knyga, kurią Žiogutis perskaitė savarankiškai. Didelis formatas, malonios iliustracijos. Tekstas eiliuotas, bet verčiau toks nebūtų. O istorija labai šilta, kutenanti paširdžius: mama šneka telefonu ir negali žaisti su vaiku. Vaikas supyksta, kad mama jo nemyli, ir iškrečia išdaigą. Paskui jie susitaiko ir mama įtikina, kad mylėtų vaiką, kad ir kas nutiktų: apkamšytų lovytėj, net jei jis būtų bjaurus kaip voras, apkabintų pamyluoti, net jei būtų aštriais dantimis kaip krokodilas ir t. t. Visoms toms akimirkoms, kai vaikas jaučiasi nelaimingiausias pasaulyje.

Debi Gliori Vilke, kiek dabar valandų? Linksma knygelė, nejučia išmokanti pažinti laikrodį. Laukia naujų, neskaitytų knygų eilėje.

Claire Didier, Beppe Ciacobbe Galvų knyga – knyga, kurią vis pavartom. Ten visko – nuo klasikinės portretinės tapybos iki pop muzikos. Vyresni mokyklinukai ras daug įdomių faktų, o mums kol kas tai daugiau žaidimas nei knyga. Smulkiajai motorikai, mąstymui, meno suvokimui. Laaabai įdomiai sukonstruota.

Nele Moost Viskas galima? Arba neįmanoma visą laiką būti šauniam ir Viskas mano! Arba dešimt gudrybių, kaip viską gauti – pirkinių eilėje. Linksmos istorijos apie varniuką, kuris elgiasi taip, kaip jam norisi, ir tik paskui supranta, kas yra tinkamas elgesys. Nuostabus emocinio intelekto „vadovėlis“ darželinukui. Skaityti kartu ir aptarinėti.

Julia Hubery Mano tėtis – naujausia ir viena mėgstamiausių Varliuko knygų šiuo metu. Didžiuliai mieli paveikslėliai pakerėjo tą pačią akimirką. Tekstas silpnokas, bet esmė labai graži – tėčių yra visokių: su kailiu, su žvynais, didžiulių ir mažyčių, vieni moka riaumoti, kiti – nugvelbti sūrį, bet pats geriausias tėtis kiekvienam yra jo paties tėtis!

Į TĖVŲ LENTYNĄ:

Isabelle Filliozat Viską išbandžiau. Priešgyniavimas, ašaros ir įniršio priepuoliai. Kaip ramiai išlaukti 1-5 metų laikotarpį  – aiškūs ir suprantami patarimai konkrečiose situacijose bei psichologiniai tų situacijų paaiškinimai.

Madeleine Deny Tėvų autoritetas. Kasdieniai patarimai ir gudrybės – dar konstruktyvesnė, labiau user-friendly ir tinkama atsiversti konkrečią akimirką greitam, bet veiksmingam sprendimui. (Taip pasirodė pavarčius, dar neturiu jos.)

Robert Langis Mokėkime vaikams pasakyti „ne”: kaip palaikyti gerus santykius su vaikais ir išsaugoti savo autoritetą – noriu įsigyti dar šią. Šios serijos knygos atrodo labai patogiai „suręstos“, parašytos aiškiai, suprantamai ir palaikančios pozityvios tėvystės idėją.

Mmm, aš pamišus dėl knygų?

P. S. Panašu, kad svetainėje nurodytos kainos jau su nuolaidomis.

Paveiksliukas pasiskolintas iš http://roossa-books.blogspot.com

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *