Akimirkos
comment 1

Advento kalendorius „Kalėdų miestelis”

Įkvėpta štai šio Angelo mamos advento kalendoriaus, pernai pagaliau jam ryžausi.

ikvepimas

Tai, žinoma, tikro dailininko pieštas, tikro maketuotojo maketuotas ir tikroje spaustuvėje spausdintas „susikonstruok pats” variantas, o aš nusprendžiau, kad pasidarysiu pati. Dar gi iš antrinių žaliavų. Specialiai tam neišmesdavau vienkartinių kavos puodelių, kaupiau įvairias dėžutes, kol iki gruodžio turėjau jų 24.

Išdėsčiau jas ant ilgo popieriaus lapo (iš Ikėjos ritinio), kad susiformuotų kvartaliukai, gatvės su šaligatviais ir mašinų stovėjimo aikštelės, taip pat numačiau vietą urbanistinėms „žaliosioms zonoms”: Kalėdų eglutei, skulptūroms. Išdėstytus dalykus apibraukiau pieštuku, paskui numatytas linijas paryškinau akvarele.

planas

Tada prasidėjo pievelių, šaligatvių ir kelių piešimas, prie kurio noriai prisidėjo vaikai.

spalvinimas

O aš gaminau namelius. Vienspalviams indeliams užteko prilipinti ar nupiešti langus (kai kuriuos dekoravo vaikai), labai reklaminius apklijavau laikraščiu ar margu popieriumi. Kiekvienas namelis gavo stilizuotą numerį, iškirptą iš kažkokio laikraštuko.

Taip mūsų virtuvės baras tapo Kalėdiniu miestu, gal ne itin šventišku, bet mielu.

baigtasmiestas baigtasmiestasvisas

Užduotėles ir saldainius sudėjom tiesiog po indeliais, bet mažai jie domino vaikus. Viską nurungė Geradarių advento kalendorius, kur nykštukų pirštinėlėse vaikai kasryt tiesiog rasdavo po saldainį. Tačiau su mašinėlėmis iš kinder siurprizų šiame miestelyje buvo žaidžiama iki pat mielų Kalėdų.

Šįmet neturiu idėjų kalendoriaus formai, be to, nebenorim kasdien vaikams duoti saldainių, tad, manau, kartu susėdę rytoj sudarysim gerų darbų kalendorių, kad belaukiant Kalėdų būtų saldu ne pilve, o širdelėj.

Ankstesnius mūsų advento kalendorius, idėjas užduotėlėms, kalėdiniams darbeliams ir pan. rasite įrašo apačioje paspaudę žymę „Kalėdos”.

Pirmoji nuotrauka – Angelo mamos.

1 Comment

  1. Pingback: Adventas – gera proga veikloms kartu – Dirbu Mama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *