Būti tėvais
Leave a comment

„Atsakinga tėvystė 2016“ – konferencija tėvams dėl vaikų

Atsakinga tevyste 2016

Balandžio 2-3 dienomis Vilniuje vyks dviejų dienų konferencija „Atsakinga tėvystė 2016“, kur edukologai, psichologai ir gydytojai dalysis informacija vaikų auginimo temomis.

Pirmoji konferencijos diena daugiau skirta mažesnių vaikų tėvams. Čia išgirsime, kokiais amžiaus tarpsniais vaikai yra kam imliausi. Ką tuo metu turėtume į juos „įdėti“, kad užaugintume darnų, protingą ir sėkmės lydimą žmogų, pasakos edukologė Sigita Burvytė. Edukologė ir psichologė Jūratė Bortkevičienė patars, kaip veiksmingiausia elgtis, kai mažylį apima pyktis, o psichologė Milda Karklytė pamokys, kaip drausminti vaiką be bausmių ir kodėl būtent taip. Psichologė Ieva Šuipė palies dar vieną aštrią temą šeimose – antro vaikučio atsiradimą. Ji patars, kaip tam paruošti vyresnėlį ir kaip nuo pat pradžių kurti darnius brolių/seserų santykius.

Bene įdomiausia tema – nevalgus vaikas. Vaikų gastroenterologas Vaidotas Urbonas kalbės, kokia turėtų būti vaiko mityba ir kaip suformuoti teisingus mitybos įpročius. Taip pat išgirsime vaikų gydytoją Jurgitą Biliuvienę, kuri padės susiruošti namų vaistinėlę bei pamokys, ką daryti, kai vaikas suserga ūmia infekcine liga, užspringsta, nusidegina ar apsinuodija.

Paskutinėje dienos dalyje psichologas, neformaliojo ugdymo specialistas Tomas Rakovas paaiškins, ko iš tiesų turėtume tikėtis, leisdami vaiką į vieną ar kitą būrelį. Tarkim, jei vaikas lankys baseiną, svarbiau, kad jis išmoks plaukti, ar įveikti baimes? Dieną baigs finansininkė Odeta Bložienė: kasdieniai asmeninių finansų valdymo principai, įrankiai, tikslai, taupymas, investavimas, skolinimasis, draudimas. Sulauksime patarimų, kaip veiksmingai valdyti finansus poroje ir kaip ugdyti finansiškai raštingus vaikus.

Antroji diena labiau aktuali tėvams, kurių vaikai – paaugliai arba netrukus žengs į paauglystę. Čia bus paliesta tokių temų kaip anoreksija, lytiškumas, lytinė branda.

Edukologės, psichologės Aistės Jasaitytės – Čeburiak seminaras padės užbėgti už akių paauglystės krizėms, susijusioms su išvaizda: kaip priimti vyriškėjantį/moteriškėjantį paauglį ir padėti jam būti savimi, nepasiduodant fotošopo įtakoms ir nenugrimztant į valgymo sutrikimus. Temą pratęs edukologė ir psichologė Jūratė Bortkevičienė, kuri patars, kaip su paaugliu kalbėtis apie jo būsimą ar esamą lytinį gyvenimą. Psichologas Evaldas Karmaza žengs dar giliau – kalbėtis tai gal ir galime, bet kaip pasiekti, kad pokalbis būtų visavertis, kad paauglys tėvams nemeluotų?

Edukologė Austėja Landsbergienė pasakos apie pilietiškumo ugdymą ir kam to reikia. Psichologė Dalia Arestovičienė padės atpažinti jūsų vaiko mokymosi stilių, kad galėtumėte jam suteikti veiksmingą pagalbą jo mokymosi kelyje. O ar žinojote, kad beveik kas trečias 11-13 metų paauglys Lietuvoje patiria bendraamžių patyčias ir tik maža dalis dėl to kreipiasi į suaugusiuosius? Patirtimi ir įžvalgomis dalinsis Vaikų linijos psichologė Jurgita Smiltė Jasiulionė. O psichologas, vedų praktikas Vaidas Arvasevičius kalbės apie tą laiką, kai vaikai išsiveržia iš šeimos lizdo: kokias savybes juose turėtume puoselėti, kad jų savarankiško gyvenimo startas būtų sėkmingas.

Įdomu tai, kad konferencija „Atsakinga tėvystė“ neapsiriboja vien seminarais. Veiks „Lektorių erdvė“, kur bus galima asmeniškai pašnekinti kalbėtojus ir pasitarti dėl konkrečių situacijų jūsų šeimoje. Taip pat bus atverta „Ekspertų alėja“, kurioje bus prekiaujama kokybiškomis edukacinėmis priemonėmis ir sveikais produktais.

Į konferenciją galima atvykti su vaiku, nes veiks žaidimų kampelis, tik mažylių priežiūra vis tik užsiimti turės patys tėvai. Taip pat su dienos bilietu galima laisvai išeiti iš renginio vietos ir vėl į ją sugrįžti. Tai ypač aktualu žindančioms mamoms, kurios nenori neštis vaikelio į tokius masinius renginius. Patogumo suteiks ir pietų bei kavos pertraukos.

Čia galite žvilgtelti, kaip visa tai atrodė pernai. Čia – nusipirkti bilietus į vieną arba abi dienas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *