Vaiko daiktai
Leave a comment

Jei kalėdinės dovanos – žaislai

Aš turbūt – didelė laisvamanė. Manau, kad dovana gali būti beveik bet kas: marškinėliai ar kepurė su mėgstamu herojumi, knyga, bilietas į teatrą, kuponas į kiną ar kokią kitą pramogą, gražiai įpakuotas skanėstas ir t. t. Bet vidurinėlis mane vis nusodina ant žemės. Jis mielai priims bet ką, tačiau jo žodyne „dovanėlė” = „žaislas”. Tikiu, kad jis šioje žemėje toks ne vienas!

Anądien naršiau žaislus e-parduotuvėje Kendi Toys. Mane labiausiai sužavėjo mediniai lagaminėliai, iš kurių išsilanksto „ištisas pasaulis”:

Gaila, mūsų didieji iš tokių jau išaugę, o mažasis dar nepriaugęs. Nors irgi dar anksti, jam žiūrinėju metinuko žaislus.

Pusantrų dvejų metų vaikas jau ima mėgdžioti tėtį, mamą, pradeda buities „darbus”. Vienas iš elementariausių, su kuriuo turbūt netgi dažniausiai vaikas susiduria, tai – maisto ruošimas.

Be didelių medinių virtuvėlių, Kendi Toys taip pat turi įvairiausių pjaustymo rinkinių.

Net dičkiams smagu, kai su mediniu peiliu imi ir čeeerkšššt padalini cielą daiktą per velcro lipduką 🙂 O produkto vidus irgi papieštas taip, kad primintų tikrą perpjautą. Viliuosi, kad mažyliui patiks su jais kitą rudenį žaisti.

Savo pradinukams išrinkau iOTOBO žaidimą.

Nors, kaip dauguma stalo žaidimų, skatina konkuruoti tarpusavyje, ko mes, tėvai, visiškai nenorime, matau jame prasmę dėl smulkių detalių smulkiajai motorikai, vaizduotės-mąstymo erdvėje lavinimo kūrybiškumui bei geometrijai ateityje, skubumo, kuris eina kartu su kokybe – reikia padaryti ne tik greitai, bet ir gerai.

Žaidimas turi dviejų spalvų, trijų formų: io (žiedlapis), to (trikampis) ir bo (skydas) magnetukus, iš kurių reikia pirmam teisingai sudėti atverstame paveikslėlyje pavaizduotą figūrą. Ji kartais būna nupiešta su baltom linijom tarp io, to ir bo figūrėlių, o kartais – vientisa, ir turi pats sugalvoti, iš ko susideda ta juoda ar geltona dėmė. Jei pasiseks, ištrauksi laimingą jes/ups kortelę, kuri leis ne tik pasižiūrėti atsakymą (figūrą su baltom linijom atsakymų kortelėse), bet ir pradėti dėlioti 10 ar 15 sekundžių anksčiau nei varžovai! Šios kortelės taip pat gali dovanoti arba atimti taškų. O šiaip taškai uždirbami sušukus iOTOBO!, kai teisingai sudedi figūrą. Už klaidingai sudėtą taškus gauna priešininkai. Ir mūsų vyresnėlis jau strateguoja: „geriau aš bet kaip sudėjęs sušuksiu iOTOBO ir tu gausi pusę taškų, negu leisiu tau gerai sudėt ir pasiimt visus taškus” 🙂

Man šie magnetukai buvo dar niekur nematyti, tai labai magėjo išbandyt ir tikrai smagu! Jų dar yra visokiausių – spalvotų, margų, dideliems ir mažiems vaikams, kaip žaidimų ir kaip tiesiog dėlionių, kišeninių, kelioninių formatų ir kt.

Tai štai kokie mano pastarojo laiko atradimai žaislų srityje. O čia keli seni įrašai su dovanų idėjomis:

Į kokius kriterijus atsižvelgti renkant dovaną

Dovanų pirkimo vietos vaikams ir nevaikams, kalėdiniai receptai

Dovanų sąrašas šeimai su mažais vaikais

Gali būti, kad ten sudėtos nuorodos ne visos veiks, bet veiks idėjos. Galbūt tik tiek tereikia 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *