Akimirkos
Leave a comment

Kalėdų nuotrupos

Daug laukimo, daug lėkimo, paskui sprogo lyg fejerverkas ir pamažu tyksta. Štai mano Kalėdų dar žibančios dulkės.

Imbierinis namas

Jį statyti buvo liūdna. Tiesiog tomis dienomis buvo labai liūdna.

Pagrindines sienas teko klijuoti iš šipulių, nes reikėjo abiejų rankų įsodinti kūdikį į auto kėdutę, tad Ikėjos pirkinius mestelėjau ant tolesnės sėdynės, tuo metu visai negalvodama apie trapius imbierinio pusgaminio papločius.

Vargais negalais sulipdėm ir visą namą. Su fasadine puse ir kreiva šleiva vidine…

Norėdama patvirtinti savo nusivylimą, palyginau mūsų statinį su pavaizduotu ant pakuotės:

– Na kaip, ar mūsų namas nors kiek panašus į šitą?

Jaunėlis:

– Neeeeee……

(Cha cha, taip ir žinojau!…)

– Mūsų daug geresnis!, – pridūrė užtikrintai.

Vainikas

Advento žvakes planavau talpinti pačios gamintame vainike. Feisbukas knibždėjo įvairiausiais kvietimais į dirbtuves, į vienas užsirašiau, ketindama eiti su visais vaikais. Vis tik išėjo taip, kad dalyvavom tik mudu su kūdikiu. Bet mudviem kartu dirbt nesunku. Štai ir parsinešėm namo šitą grožį. Didieji baisiai smalsavo ir džiaugės, kad mums toks pavyko.

Ir žinot, visai ne raketų mokslas! Kitais metais ir be dirbtuvių pasigaminsiu.

O gal ir su dirbtuvėm, nes draugėje dirbti smagiau.

Kepiniai

Svajojau išsikepti brandintą pyragą. Atsimenu, kad prieš kelerius metus keptas buvo baisiai skanus. Tačiau visame lėkime prapuolė viena savaitė ir Kalėdos artėjo be pyrago. Čia Elena priminė minkšto meduolio receptą.

Išėjo du puikūs pyragai meškinai ir dar kuklus būrelis mažylių keksiukų. Šį receptą būtų galima kepti be galo, be krašto, taip skaniai valgosi! Antras geriausias pyraginis receptas šiam pasauly!

Jei klausiat, koks pirmas, tai – Sonatinos drėgnas šokoladinis.

Dovanos

Yra tik vienas rytas per metus, kai vaikai keliasi be žadintuvo, kutenimų ir barimosi – Kalėdų rytas! Per miegus girdžiu kaip tykina, šnabždasi, šiugždena. Maždaug 6:30 dovanos jau būna išpakuotos. Smagus ir šiek tiek juokingas man tas smalsumas, kuris net miegą nugali!

Visi daugiau mažiau gavo tai, apie ką svajojo, ir galima lengviau atsikvėpti. Iki kitų metų.

Šiame šurmulyje dar: kalėdinės istorijos vakarais, pagalba maltiečiams, šventės mokyklose, būreliuose, draugų gimtadieniai, namų (per)tvarkymas, prakartėlių lankymai, eglutės puošimas, vakarienė pas mamą, giedojimas ir keli vykę pokalbiai advento kalendoriaus užduotomis temomis. Štai taip viskas paprasta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *