Akimirkos
comments 21

Vaikiška avalynė

Jeigu auginate mažą, bet jau vaikštantį vaiką, turbūt susiduriate su ta pačia problema kaip ir aš: drabužių dar galima rasti tai vienur, tai kitur, bet va, ką vaikui apauti? Gyvenant Lietuvoje praktiškai galima rinktis iš trijų variantų: įkandamos kainos, bet baisokos išvaizdos Bartek, gražesni ir patikimesni, bet neįperkami Naturino ar Ecco, įdomesnės išvaizdos ir geros kainos, bet neaiškios kokybės turginiai. Tačiau dažniausiai visi jie primena sportbačius arba žygio batus, o aš noriu vaiką ir papuošti, ne tik į smėlio dėžę išleisti. Beje, manau, kad visi šie batai yra skirti jau paaugusiems vaikams, o ne tiems, kurie tik pradeda vaikščioti. Kodėl? Todėl, kad visi jie yra storu padu.

Storas ar tuo labiau kietas padas, tvirtas užkulnis ir panašūs dalykai – mano nuomone, atgyvena. Jau daugiau kaip metus Lietuvoje negalioja šito reikalavusi higienos norma, o naujo sukirpimo (ne tarybinių laikų) tėveliams ji turbūt jau seniai nesuvokiama. Vaiko, ypač tik pradedančio eiti, batas turėtų praktiškai nesiskirti nuo kojinės: minkštutis, lengvutis, besilankstantis įvairiausiomis kryptimis, neįspraudžiantis pėdutės į jokius rėmus, o suteikiantis jai laisvę. (Žinoma, reikalingas tik laukui ir visai nereikalingas namie.) Tokius batus savo vaikui radau naršydama internetą. Tai pediped, kurių šūkis – „the next best thing to bare feet” (liet. – beveik kaip basomis). Va taip įsivaizduoju vaikišką avalynę.

Kodėl mes renkamės pediped?

  • Jie atrodo tinkami ir itin patogūs vaikui. Tą patvirtina ir jų turimi sertifikatai.
  • Jie patrauklios išvaizdos, iš kokybiškos odos.
  • Odinis padukas leidžia jaustis kaip su kojine – pėdutė ne tik gali laisvai judėti, bet ir junta įvairius paviršiaus, per kurį eina, nelygumus, o tai masažuoja pėdą, skatina pėdos skliauto formavimąsi. Padukas neslysta ir nelimpa prie grindų, neprirenka žemių ar akmenėlių.
  • Užsisega su velcro lipukais, todėl tikrai nesmukčioja ir nekrinta nuo kojos.
  • Patraukli kaina (moku net šiek tiek mažiau nei už Bartek, bet gaunu kur kas daugiau).
  • pediped el. parduotuvės galima be problemų parsisiųsti tiesiai į Lietuvą.
  • Jie padengia visus galimus muitus ir panašius mokesčius.
  • Į Europą siunčia nemokamai, jeigu užsakymo suma lygi 75$ arba daugiau.
  • Greitai pristato. Pirmojo užsakymo laukėme 7 dienas, paskutinįjį gavom per 6 (įskaitant savaitgalius).
  • Avalynė supakuota taip, kad vien jau praplėšus siuntinį aikteli, ką jau kalbėti apie pačius batukus.

Šiais metais mes jau išaugę iš kūdikiškos linijos originals, todėl įsigijome „didelių vaikų” flex. Ši linija jau ne su odiniais padukais, bet guminiais. Kodėl guminiais, jeigu vaikui taip gerai odiniai? Todėl, kad gerai einantys vaikai jau daug laksto, daug daugiau laiko praleidžia ant savo kojų, todėl odinis padas tiesiog neatlaikytų, prakiurtų.

Kuo dar ypatinga flex linija?

  • Uždari batukai turi specialų įdėklą (flex fit system), kuris sumažina bato dydį viduje. Tai šaunus išradimas vaikams, kurių koja sparčiai auga, arba kurie smarkiai prisiriša prie batų ir nebenori autis jokių kitų. Taip pat tėvams, kurie nori sutaupyti, nes galima pirkti šiek tiek didesnius batus ir juos pradžioje nešioti su įdėklu, o kai pėdutė priauga iki tikrojo bato dydžio, įdėklą išimti ir toliau sau autis tuos pačius batukus.
  • Nuo šio pavasario avalynė pradėta gaminti su minkštu vidpadžiu, „įsimenančiu” konkrečios pėdutės formą (Memory Foam Technology). Vidpadis visiškai prisitaiko prie vaiko pėdos: ten, kur yra spaudžiamas – įsispaudžia, ten, kur nėra veikiamas – lieka iškilus. Taigi ne pėdutė prisitaiko prie bato, bet batas prie pėdutės, tarsi pagamintas pagal individualų užsakymą.
  • Dar viena praktiška naujovė – skalbyklėje skalbiami kedukai (DRYZ technologija).

pediped skelbia interviu su vaikų pėdų specialistais. Dr. Philas Larsenas, Nevados medicinos podiatrijos asociacijos prezidentas, sako štai ką:

Vaiko pėdutė – tai ne sumažinta suagusiojo pėda. Jos kauliukai dar minkšti kaip kremzlės, kurios pamažu sukaulėja ir taip susiformuoja 26 pėdos kaulai visam gyvenimui. Jeigu batas mažai lankstus arba veržia, jis gali smarkiai pakeisti vaiko pėdos formą. Maždaug 70% pėdų problemų atsiranda dėl prastų arba netinkamos formos, dydžio batų.

Manau, kad pediped yra ta kompanija, kuriai rūpi mano vaikas, todėl jau antrus metus mes avime jų batus. Pirmąsias basutes nedremžėme kaip reikalas, bet niekas neįplyšo, nesuplyšo, neprakiuro, nenutrūko. Neturiu ir nesu girdėjusi jokio blogo žodžio apie pediped. Gal tik tiek, kad kelios pažįstamos įsigijo per didelius batukus, nors ir matavo pėdutę pagal pediped lentelę.

Žinoma, pediped vaikiškos avalynės pasaulyje, prieinamame ir lietuviams, – ne vieninteliai tokie. Panašiais laikau Robeez, kurie turi batukų odiniais padukais net iki 6 metų (labai smagu darželyje ar būrelyje), ir See Kai Run, kuriais neseniai pradėta prekiauti ir Lietuvoje.

O kokią vaikišką avalynę renkatės jūs?

pediped batukų nuotrauka iš babyology.com.au

21 Comments

  1. Pingback: Pirmas sniegas ir žieminiai batai | Dirbu Mama

  2. Pingback: Tikri ir netikri batukų prekių ženklai | Dirbu Mama

  3. Pingback: pozycjonowanie stron

  4. Pingback: http://www.victims-blog.com/some-blog-post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *