Akimirkos
comments 6

Pirmas sniegas ir žieminiai batai

Brrr, vos tik pasidžiaugiau, kad taip ilgai ruduo tęsiasi, iškart žiema prasidėjo. Penktadienį jau lipdėm pirmą šiais metais sniego senį! 🙂 Tiesa, mažutį, ant suoliuko.

O tą suoliuką labai rūpėjo nuvalyt. Iš pradžių sėdimą dalį, paskui ir atlošą.

Po to dar mėtėmės sniegu, čiuožėm nuo čiuožynės. Gerai, kad nepabijojau sningant lįsti iš namų, grįžom puikios nuotaikos 🙂

Nežinau, ar mano žiogas prisimena pernykštę žiemą, bet sniegas jam nepasirodė kažin kokiu įvykiu. Iš pradžių dar bandė sakyti, kad lyja (nors iš tiesų ir buvo neaišku, ar ten lyja, ar sninga), o paskui greit įsikando „žinga“ (suprask „sninga“ – daug jo žodžių kažkodėl yra su „ž“ raide).

O aš, matyt, tikrai buvau užmiršus, kad ateina žiema, nes tik su pirmu sniegu susivokiau, kad žiogutis neturi žieminių batų… 🙂 Galiu vėl vardinti, kad man nepatinka Lietuvoj pardavinėjami ecco, Bartek ir lenkiški nouneimai. Nepaisant prastos išvaizdos (mano skoniui), manau, kad jie tokiems mažiems vaikams kaip vienmečiai, dvimečiai tiesiog netinka. Ar tikrai ecco arba Bartek sportbatis liks atsparus vandeniui, jeigu mažius įsilips į gilią balą? (Nors ecco parduotuvėse matysite akvariumą su panardintu batu, atidžiau pažiūrėję pastebėsite, kad tai – muliažas. Iš tiesų ten nėra jokio vandens.) Kas liks iš odinio ar atseit odinio bato po kelių tokių balų? Gerai, jeigu jūsų vaiko balos visai nedomina, bet maniškis – ne iš tų. Priešingu atveju tikrai galima rasti aulinukų tiek su kailiuku, tiek su dirbtiniu kailiu, tiek visai be nieko.

Jeigu žiūrėt daugiau pagal grožį nei praktiškumą, imčiau šituos:

Tai See Kai Run odinukai Logan. Tinka rudeniui ir pavasariui, o žiemą galima autis su vilnone kojine. Labai dera prie mano žiogo drabužių spalvinės gamos, o su rudomis velvetinėmis kelnėmis tiesiog sužiba. Tačiau žiemą nelabai reikia to grožio. Į svečius nuėjus juk vis tiek batai nusiaunami; su žieminukais „pasirodyti“ gali nebent kokiam teatre. Bet kiek kartų per savaitę einame į teatrą, o kiek kartų į lauką? Dar pagalvokim, kokia būna lietuviška žiema: šalta ir balos, šalta, bet sausa, plikledis, šlapdriba, pusnys, pūga – visaip būna. Manyčiau, tokiems orams labiausiai tinka štai tokie batai:

Tai kanadiečių Tundra aulinukai, tikrai pritaikyti žiemai 🙂 Pagal aprašymą atlaiko iki -30 C. Tokiam šaltyje nėjom pasivaikščioti, o įprastai žiemai šie batai tikrai labai šilti. Juos audavomės su plonomis pėdkelnėmis. Ir tikrai neperšlampami net atsistojus vidury gilios balos! Oi, kaip mano širdis džiaugėsi: kitos mamos su siaubu traukia savo vaikus, apautus odinukais, kuo toliau nuo visokių tešlynų, o mano vaikas taškosi pliurzėj ir dzin – kojos sausos ir batams nieko 🙂

Pirkome tokius pernai. Gavusi išsigandau, kad sunkūs, padas kietokas, bus metinukui sunku paeiti. Bet užmovus įsitikinau, kad batai tikrai patogūs, nes vaikinas varinėjo kaip pašėlęs, net ir ant kėdės užsikorė 🙂 Žinoma, lauke apsukos nebūdavo tokios greitos, bet čia ir striukė svėrė, ir neperšlampamos kelnės.

Kas man patiko bene labiausiai – kad vidinis šildantis sluoksnis išsiima. Nes štai, atėjus šiam rudeniui, tie aulinukai pasidarė per maži, bet išėmėm vidinį sluoksnį ir liko kuo puikiausi guminukai! Tiesa, truputį leidžia per pirštus, bet, manau, dėl to, kad žiogas yra, ko gero, kiaurai pradremžęs pačius priekius.

Šiam sezonui užsisakėm tos pačios firmos žieminukus, tik šįkart pasirinkimas gerokai mažesnis. Gal užsilenkė fabrikas? Pirkom iš JAV parduotuvės, o dar kaip tik ir Kalėdos ant nosies, bet tikiuos, kad sulauksim žiemai nepasibaigus 🙂 Beje, poros kaina – apie 30 USD! (Palyginkime su nuostabiaisiais ecco.)

P. S. Šis tekstas neskirtas tiems, kurie pinigų dėl vaikų visai neskaičiuoja ir kiekvienam sezonui perka po kelias poras avalynės. Oi, tada rudens – žiemos – šlapio pavasario laikotarpiui mano vaikas turėtų paprastus guminius, guminius su šiltu sluoksniu, odinius batelius, odinius aulinukus, odinius aulinukus su kailiu ir dar veltinukus 🙂 Beje, gražučių veltinukų yra čia ir čia 😉

6 Comments

  1. Pingback: Mission Impossible: completed, arba pagaliau nusipirkom botus!! | Dirbu Mama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *