Vaiko sveikata
comments 11

Bronchito gydymas – negydymas

Susirgo mano vyresnėlis bronchitu. Jam skyrė antibiotikų ir simptomus lengvinančių syrupėlių bei lašiukų. Kadangi šia liga sergame pirmą kartą, aš nebūčiau aš, jei nepagooglinčiau ir nepasidomėčiau, kas tai per susirgimas, kaip plinta, kaip geriau jį gydyti. Ai, geriau būčiau nekišus nosies…

Susinervinau juodai. Kuo daugiau domiuosi medicinos klausimais, tuo labiau atrodo, kad tai visai ne mokslas, o veikiau koks būrimas iš kavos tirščių… Tiek lietuviški, tiek angliški šaltiniai aiškina, kad bronchito antibiotikais šiukštu negalima gydyti, nes bronchitas yra virusinė liga, o antibiotikai virusų neima, tad šiuo atveju tik nusilpnins organizmą ir liga gali tik stiprėti. (Beje, viename šaltinyje netgi radau mintį, kad nuo bronchito pasveikstama ir savaime, visai jo negydant (!). Šiaip bronchitas gydomas malšinant jo simptomus: mušant temperatūrą, drėkinant kosulį ir pan. Tam tinka įvairiausios liaudiškos priemonės.)

Pakelkit rankas tie, kurie negavot antibiotikų bronchitui gydyti? Mama pasakojo, kad aš vaikystėj dažnai sirgdavau bronchitu ir visad gaudavau antibiotikų. Mano vaikas dabar gavo antibiotikų. Austėjos vaikas Belgijoj gavo antibiotikų. Visi pasveiko (na, neskaičiuojant mano vaiko, kuris dar tik pradėjo sirgt). Ar dėl to, kad organizmai buvo tokie stiprūs, kad ir žlugdomi antibiotikų sugebėjo įveikti bronchitą? Nesuprantu, kur teisybė?

Kaip sakoma, kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių…

11 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *