Akimirkos
comments 4

Stylish Blogger Award

Lietuviškuose bloguose nusirito Stylish Blogger Award banga – būdas pasipasakoti apie save ir pareklamuoti kitus tinklaraščius:

gavus šį „apdovanojimą”, reikia surašyti 7 tiesas apie save ir įvardyti 15 tinklaraščių, kuriems skiri Stylish Blogger Award, bei pranešti tai jų autoriams.

Aš taip pat gavau Stylish Bogger Award. Net iš dviejų tinklaraštininkių – Paprastos mamos ir Angelo mamos – dėkui joms! Tad negražu būtų ignoruoti ir stabdyti visą bangą. Tačiau man kažkodėl visai nesinori rašyti tų 7 dalykų apie save. Ilgai svarsčiau, gal suktis su tokiais teiginiais kaip „turiu dvi kojas” ar „gyvenu Vilniuje”, bet taip tikriausiai nelabai sąžininga. Tad teks kaip ir kitiems kažkuo pasigirti:

1. Vaikystėje lankiau įvairiausių būrelių, iš kurių mažiausiai prasmingas buvo, bet jį visad prisimenu, kai tik užeina kalba apie būrelius – Jaunųjų šeimininkių būrelis 😀

2. Paauglystėje, turbūt kaip daug kas, turėjau ambicijų tapti pop dainininke. Nors labiau tikėjausi, kad koks nors kietas prodiuseris mane tiesiog pastebės, dalyvavau konkurse į iširusios Foje vokalistes, tariausi dėl perklausų su EXEM ir ŽAS, visai sėkmingai (bent jau man taip sakė) sudalyvavau M-1 muzikinių talentų paieškoje ir… išvažiavau į Kiniją.

3. Taip pat turėjau literatūrinių ambicijų. Jas truputį skatino sėkmingi mokykliniai rašiniai. Buvau laimėjusi „Panelės” žurnalo mėnesinį poezijos konkursą, skelbiausi rašyk.lt, turėjau knygos apie paauglius pradžią, bet yra toks posakis: „Jeigu gali nerašyt, tai nerašyk”. Tai aš iš tų, kurie gali literatūros nerašyt 🙂 Bet… Kai paskutinįkart grįžau iš Kinijos, rimtai mąsčiau apie įspūdžių ir prisiminimų knygos rašymą. Net sugalvojau genialų pavadinimą 🙂 Tačiau kuo toliau, tuo labiau panašu, kad šis projektas – vienas iš tų, kurie numiršta galvoje.

4. Be knygų, mano galvoje dar miršta ir tinklaraščio įrašai. Visada mintyse jų sukasi bent 5. Bet daugumą nukonkuruoja kiti: aktualesni, skaudesni, naujesni. Kartais tos neparašytos temos nugula į spec. sąrašą tam atvejui, kai nebežinosiu, ką rašyt. Tačiau kol kas nepanašu, kad taip atsitiks 🙂

6. Aš nemoku būti tik mama. Nuolat kažkuo domiuosi, kažką dirbu, lankausi seminaruose, dalyvauju konkursuose.  Laisvalaikiu mokau kinų kalbos ir svajoju versti kinų literatūrą.

7. Žmonėms dažniausiai atrodo, kad esu visada rami ir šaltų nervų. Aš paprasčiausiai nelinkusi nervintis dėl to, dėl ko nervintis neverta. Tačiau iš kantrybės mane išvesti lengva…

Och, čia dar galėčiau rašyti ir rašyti. Pasirodo, tie 7 punktai – ne taip ir daug 🙂

Gerai, pereinant prie antrosios dalies, Stylish Blogger Award skiriu šiems tinklaraščiams (atsitiktine tvarka):

1. Apie Agnę – anekdotai iš gyvenimo.

2. Fantastiškų (-os) knygų žiurkės – žvilgsnis į knygų lentynas nenuėjus iki knygyno.

3. Gyvenimo būdos žurnalas – gražūs ir tikri tekstai apie gyvenimą su dvyniais.

4. Kokonas – valgomų ir nevalgomų grožybių žurnalas.

5. Žindymas.lt – mamos, žindymo specialistės, originalūs ir verstiniai straipsniai mamos pienuko tema.

6. Mikos kioskas – sendaikčių turgaus ir rankdarbių fanėms.

7. Mom4Life – mamos, nuostabios krautuvėlės savininkės, tinklaraštis, kuriame kas savaitę galima gauti ką nors dovanų iš tos krautuvėlės (angl.).

8. Monkey Toes – mamos, nepaprastų batukų dirbėjos, tinklaraštis apie mažus džiaugsmus. Apie tuos batukus vis tikiuosi kada parašyti atskirą įrašą 🙂 (angl.)

9. Varnėnė rūke – mamoms visai neaktualus tinklaraštis 🙂 Mane su juo sieja Kinija.

10. Nulis.lt – vyriškas tinklaraštis apie visokius gyvenimo aspektus.

Skaitau jų ir daugiau, bet šie pasirodė verčiausi paminėjimo. Pildykitės ir būkite skaitomi!

4 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *