Akimirkos
comments 10

Tikri ir netikri batukų prekių ženklai

Negaliu atsilaikyt pagundai parašyti apie vaikiškus batukus. Silpnybė yra silpnybė… 🙂

Pirmiausia paburbėsiu apie nesąžiningus batukininkus Zypper. Jie – lietuviai ir prekiauja teisingais batais pagal mano vaikiškų batų supratimą, bet… prekiauja ne savo produktais. Nors ir teigia, kad jų prekės ženklas yra patvirtintas (jis turėtų reikšti: „mes kūrėme šiuos batus, prašom nekopijuoti”), bet taip pat sako, kad jie bendradarbiauja su Azijos gamintojais, daugiausia gaminančiais JAV ir Europai (ir labai panašu, kad tai reiškia: „kinai gamino JAV, bet daliai partijos prisiuvo kitus padus, mes užsidėjom savo ženklą ir pardavinėjam kaip savo produktą”).

Kone visas minėtų pardavėjų (kitaip jų ir nepavadinsi) asortimentas iki skausmo matytas. Ir štai pažvelkime į modelį „Zypper Steppy ZPB-1055WH” (labai originalus pavadinimas):

O dabar – į „pediped abigail – multi„:

Neabejoju, kad natūroj atspalviai nesiskiria. Galbūt nesiskiria ir kokybė. Skiriasi tik padukai: vidinėje pusėje kiekviena firma užsidėjusi savo ženklo antspaudą, o išorinėje pediped įspaudžia savo vardą,

tuo tarpu Zypper padas lygus.

Žinoma, skiriasi JAV-kinų ir kinų-lietuvių prekių kainos. Nenuostabu, nes lietuviams reikia tik parduoti, tuo tarpu amerikiečiams – ir sukurti, ištestuoti, susirinkti sertifikatus ir t. t.

Galbūt ir neverta kaltinti lietuvių plagiatais, nes kinai visada pasidarys papildomo pinigo. Kiek yra kinų didmeninės prekybos internete, kai fabrikai pardavinėja „UGG” ir kt. Pvz., šie batai pristatomi kaip tiesiog „Made in China”:

Palyginkime su „Robeez Soft Soles Booties„:

Pagaminti tokį patį batą, tik uždėti užsakovo pasirinktą prekės ženklą ir supakuoti į kitokią dėžę kinams tikrai nesunku. Manau, kad lietuviai tuo pasinaudojo, nes ką nors apeiti, apsukti, sugudrauti ir iš to išlošti pinigo – lietuvio garbės reikalas.

Na, o kas norėtų apauti savo mažuosius tikrų prekių ženklų neabejotinos kokybės bačiukais iš sąžiningų pardavėjų, skelbiu tokias naujienas:

– iki balandžio 15 d. JAV batukininkai pediped siunčia NEMOKAMAI užsakymus nuo 75$. Apie akciją išsamiau jų tinklapyje.

– iki balandžio 23 d. lietuvių e-parduotuvė opapa priima išankstinius užsakymus see kai run pavasario ir vasaros kolekcijai su 10% NUOLAIDA. Apie akciją išsamiau jų tinklapyje ir Facebook.

10 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *