Akimirkos
comments 10

Pagraudenimas apie tai, kaip nėra kur išeit su vaikais

Mūsų tėtis – skaičių mėgėjas. Jis skaičiuoja, kada kuriam šeimos nariui sueis 100, 1000, 10000 dienų šioje Žemėje ir stengiamės šias dienas paminėti tarsi k(it)okius gimtadienius.

Per vyresnėlio 1000 dienų sukaktį nusprendėme

  • pabūti kur nors visa šeima,
  • kad visi normaliai pavalgytų (kas po darbo, kas po darželio),
  • paskanauti ledų, nes žiogutis juos labai mėgsta,
  • kad būtų veiklos vaikams.

Žaidimų kambariai atkrito, nes ten labai triukšminga, o be picų kažin ar yra ką valgyti. Tykios ramios kavinukės irgi netiko, nes vaikui bus žiauriai nuobodu, o juk einame dėl jo, ne dėl ko kito. Ledainės gerai, bet reiktų ir ko nors rimtesnio prieš ledus. Iš pradžių pavalgyti namie – daug užtruksime.

Prisiminiau, kad sykį smagiai laiką leidome Gusto blyninėje Laisvės pr. Nors mūsų žiogutis iš tų, kurie valgo viską, ką tik galima pavadinti blynu, tąkart valgio vos paragavo, o visą laiką praleido žaidimų namelyje.

Manau, kad ne dėlto, jog labiau rūpėjo žaisti ar nebuvo alkanas. Tiesiog jam pasirodė neskanu…

Panašiai buvo ir šįsyk, tik dabar jis su malonumu sušveitė vieną blyną ir pradėjo skųstis, kad skauda pilvelį… (Skaudėjo jį dar ir kitą dieną 🙁 ) Vaikų receptoriai ir virškinimo sistema vis dėlto daug jautresni nei suaugusiųjų, tad maistas, ko gero, iš tiesų ne itin. Mudu su tėtuku valgėm ir nieko, bet skonis neypatingas.

Tėtukas atkreipė dėmesį į meniu nuotraukas: vienos šiaip be ryšio, pvz., budistų vienuolis (kuo susijęs su blynais?), o galiausiai – bomžas prie tvoros. Nuteikia ne itin apetitiškai…

Patiekta buvo irgi be jokios aptarnavimo kultūros. Štai taip, tiesiai ant paskleistų meniu:

O prieš tai padavėja surūgusia mina paverkšleno, kad blyno, kurį užsisakiau, reiks palaukti. Penkiolika minučių… Na, man tai pirma mintis: „Smagu, kad keps, o ne tik pašildys“ 🙂

Ledų negaili. Tiesa, pasirinkimas skurdus: vaniliniai arba šokoladiniai + priedai.

Aš dėl įdomumo desertinausi keptu bananu su ledais, bet antrą kartą jo neužsakinėčiau.

Na, tarkime, kad pavalgėme ir gavome ledų, o svarbiausia – vaikui buvo smagu 🙂 (Neskaitant, kad suskaudo pilvą.)

Ką dar šaunaus nuveikti visiems drauge? Gal galėtume turėti kokį apčiuopiamą šios dienos prisiminimą? Man regis, geriausias suvenyras – nuotrauka, bet negi eisi į kokią fotoateljė ar užsakinėsi fotografą? Savarankiškai visiems drauge smagiai nusifotkinti ganėtinai sudėtinga.

Prisiminiau, kad šen bei ten mieste esu mačiusi fotobūdelių. Kinijoje, Japonijoje, Korėjoje labai populiaru draugams ar mylimiesiems sulįsti į tokią ir smagiai „nusitraukti“. Užima mažai laiko, kelios akimirkos gero fun ir smagus rezultatas, kurį gauni iš karto.

Bet tai kur aš tas būdeles mačiau?… Draugai feisbuke pasiūlė nuvykti į Ozą. Šiaip ne taip radom būdelę, kuri žadėjo dvi juosteles su 4 skirtingom nuotraukom, papuoštom pasirinktais rėmeliais – skamba smagiai.

Pasipildėme „X Planet” kortelę ir susigrūdome į būdelę. Rėmeliai nė vieni nekrito į akį. Pasirinkome vos ne bet kokius, kur kiekvienas iš 4 rėmelių skirtingas, ir tuoj pat išvydome save ekrane. Ar mes buvom per daug triukšmingi, ar aplinka, ar ten tikrai nieks nedavė jokių garsinių signalų, bet nė nepajutome, kaip buvome nufotografuoti visus keturis kartus, dar tik bandydami visi kaip nors sutilpti į tą mažą langelį. Ko gero, trys veidai yra maksimumas 🙂

Paskui ekrane pamatėm visus keturis mūsų kadrus. Atrodė visai smagiai, nors tikrai vykęs buvo tik paskutinis kadras. Kažkas ekrane akimirką dar mirguliavo, tad nelabai susivokę dar paspaudžiojome mygtukus ir fit, po sekundės ekranas išsijungė – lipkite lauk ir laukite nuotraukų.

Cha, po fotografavimosi vis dėlto nieko nebereikėjo maigyti, nes numaigėme taip, kad atspausdino visas aštuonias nuotraukėles vienodas, prieš paskutinį, beveik vykusį kadrą, su vienu ir tuo pačiu rėmeliu, kuris iš tų keturių, mano akimis, buvo pats baisiausias 🙂 Na, svarbiausia, kad tame kadre bent jau buvome tilpę visi keturi, nesvarbu, kad vieno tik nosis, o kito – daugiausia šukuosena 🙂 Gal ir nelabai vykęs, bet fun.

Tai štai kokie mūsų bandymai smagiai praleisti laiką keturiese. Būtų tai savaitgalis, galima daug ką sugalvoti: baseiną, zoosodą, atrakcionus. Bet kad vakaras ir būtina pavalgyti, tai nieko gudraus ir neišėjo. O gal jūs žinote kokių geresnių vietų Vilniuje tokiems atvejams?

10 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *