Akimirkos
comments 2

Pirmasis atpažįstamas piešinys

Šiomis dienomis nustebino ir vyresnėlis. Pasirodo, jis moka piešti! 😀

Apskritai piešia jis nuo labai anksti ir gausiai, tačiau visada jo kūriniai būdavo stipriai pribraukytos dėmės ar priraizgyti kamuoliai, o vakar darėm užduotėles iš vieno žurnaliuko (kuris man šiaip jau pobaisis, bet žiogučiui patinka) ir ten, kur reikėjo šį bei tą nupiešti, vaikas ėmė ir nupiešė! Ne taip bele ką sumakliavojo, bet nupiešė atpažįstamai!

Pirmojoje užduotėlėje reikėjo nupiešti saulę. Iš pradžių pabraukė dėmę savo mėgstamu būdu, bet tuoj sumojo, kad saulė juk būna „apvali kaip apskritimas ir su spinduliukais”. Tad nupiešė apskritimą, jį nuspalvino ir pribraukė spinduliukų! Aš likau išsižiojus 😀

Paskui atsivertė užduotėlę nupiešti savo šeimą. Na, čia tai viskas baigsis spalvotu dūmų kamuoliu, pagalvojau. Bet žiogutis mane smarkiai nustebino!

Iš pradžių, pasitikslino, kas yra šeima. Papasakojau, kad šeima – tai artimiausi žmonės: seneliai, mama, tėtis, brolis arba sesė ir pačiam save dar reikia nupiešti. Žiogutis energingai ėmėsi darbo. Iš pradžių nupiešė senelį: galvą, joje akis, nosį ir šypseną, paskui pridėjo kojas ir rankas. Tada panašiai nupiešė močiutę.

Dar pamakliavojo dėmę – sesė (kurios mes neturim), aplinkui apvedė kelias linijas, įvardydamas, kad tai mama ir tėtis. Save nupiešė kaip močiutę ir senelį, tik be galvos, nors su akimis, nosim ir šypsena. O savo brolį pavaizdavo kaip mažą kringeliuką. Štai kokia mūsų žiogučio šeima:

Jeigu nelabai aišku, kas kur, štai paruoštukė (spustelkite ir padidės):

Po šio piešinio likau išsižiojus visai dienai 😀

2 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *