Akimirkos
comments 28

Plačiau apie Stokke Tripp Trapp + dovana Jums! (tinka ir be Tripp Trapp ;) )


Gavau keletą prašymų papasakoti daugiau apie Stokke kėdutę Tripp Trapp, minėtą apžvalgoje kaip mūsų favoritę. Visų pirma ji laimi tuo, kad

  • yra pirkinys ilgam (nuo naujagimio iki suaugėlio), nes esam linkę turėti kuo mažiau daiktų, o tokie, kurie reikalingi tik kelis mėnesius, paskui vargina galvą, kur juos panaudotus dėti.
  • Taip pat esam linkę prie natūralumo, tad tikras medis prieš plastmasę laimi be konkurencijos.
  • Vaikas dalyvauja prie bendro stalo su visa šeima.
  • Kėdutė atitinka visus ergonominius reikalavimus: alkūnės tinkamu kampu remiasi į stalą, pėdos turi tvirtą atramą ir t. t.
  • Platus spalvų pasirinkimas, tad tinka tikriausiai prie bet kokio interjero.
  • Be to, ši maitinimo kėdutė turi 7 metų garantiją!

Nereikia bijoti, kad Tripp Trapp kėdė didelė, bus sunku iš parduotuvės nusinešti į mašiną ir pan. Supakuota ji siauroje trikampėje dėžėje (kaip kokia gitara) su skyle paimti, o ir svoris ne kažin koks. Surinkti paprasta. Žiūrėkit, net toks pyplys gali 😀

Kelios detalės sujungia šonus, o sėdynė ir pakojis įsistato į šoninių detalių vageles lyg kokie stalčiai. Tada suveržiami tarp kėdės šonų esantys metaliniai strypai  ir tie „stalčiai“ nebekruta. Kėdę turim, prasideda žaidimai su priedais 🙂

Jeigu nupirkote kėdę košes ką tik pradėjusiam ragauti pypliukui, būtinai reikės kūdikio rinkinio (Baby Set). Tai toks tarsi buomelis, kad vaikas laikytųsi kėdėje. Jų spalvinis pasirinkimas šiek tiek mažesnis nei pačių kėdučių, bet kiekvienai kėdutei bus nors vienas tinkamas variantas.

Panašu, kad gamintojai nestovi vietoje ir vis ką nors patobulina, nes vyresnėlio kėdės kūdikio rinkinys buvo visai kitoks nei dabartinis:

medinė lystelė ir odinis dirželis tarp kojų:

O dabar – vientisa plastmasinė detalė: Abi dar turi specialų plastikinį atlošėlį.

Tiesą sakant, kai sukonstravom savo pirmąją Stokke Tripp Trapp, sudvejojau, kaip ten tilps vaikas: vietos nuo atlošo iki buomelio atrodė labai maža. Tačiau mūsiškis – iš smulkesnių, tad bėdos nebuvo. Vis dėlto, gal buvo bėdos kitiems Tripp Trapp naudotojams, nes dabartinis kūdikio rinkinys įtalpins turbūt ir patį riebiausią kūdikėlį pasaulyje 🙂

Prie naujausio Baby Set dar rekomenduojami prailginimai kėdės kojoms, tačiau su mūsų vaiku kėdė stovi visiškai stabiliai, tad mes jų nedėjom.

Naujojo kūdikio rinkinio minusas tas, kad jis tvirtinasi tik sėdynei esant aukščiausioje padėtyje. Jeigu vaikas aukštesnis, buomelis jam bus žemiau, saugumo mažiau. Tuo tarpu odinio dirželio ilgio užtenka ir sėdynę įstačius į žemesnįjį griovelį. Taip ilgiausiai ir naudojom. Baby Set nuėmėm link antrų metų, kai vaikas išmoko pats įlipti į kėdę ir iš jos išlipti.

Saugumui užtikrinti dar yra dirželiai. Jie skirti iki 3 metų, tad nuėmus buomelį vis dar galima segti su dirželiais, bet mes nė vienam vaikui jų neturėjom. Juk vis tiek esi šalia, kėdė nejuda, neišvirs vaikas, o tol, kol nesėdėjo stabiliai, buvo ir buomelis. Tiesa, su vyresnėliu išgyvenom tokį periodą, kai galvojom, viskas, perkam dirželius, kitaip neįmanoma. Jis tiesiog labai pamėgo imti ir atsistoti ant sėdimosios dalies. Bet kadangi buvo geras valgytojas, šį gąsdinantį įprotį įveikėm paprastu būdu: atsistoji, negauni valgyt; nori valgyt, sėdėk. Beje, naudojant dabartinį kūdikio rinkinį toks atsistojimo manevras sunkiai įmanomas, nes toji buomelio detalė apima kojas iš abiejų pusių, tad neina pasukti ir ištraukti kojos aukštyn, galima atsistoti nebent ant pakojo, taigi tikimės tokių bajerių iš mažojo nesulaukt.

Prabangos priedas – pagalvėlės, paminkštinančios atlošą ir sėdimąją dalį. Mūsų didysis vaikas užaugo be jų, o mažasis gavo dovanų du komplektus: hidrofobinį ir paprastą. Nustebau, kad tos pagalvėlės tinka ne tik kūdikio rinkiniui, kaip buvo užsifiksavę iš reklamų, bet ir pačiai kėdutei. Tad hidrofobinį, atsparų vandeniui, užvalkalą užmoviau ant mažylio kėdės (kad būtų galima su virtuvės kempinėle pašluostyt kokias košes), o paprastąjį – ant vyresnėlio (tas košėm jau nesidrabsto, nebent kokie trupinukai pabyra).

Dičkiui kokia atrakcija buvo! Sulaikęs kvapą pasakojo tėčiui apie naująją kėdutės išvaizdą, o paskui atsisėdęs trynė užpakalį patenkintas ir kalbėjo, kaip siaubingai patogu, dabar „visą gyvenimą” čia sėdės 😀

Tiesą sakant, abu vaikai valgo gana tvarkingai, tad dar neteko tų pagalvėlių skalbti ar valyti dėmių, be to, mažai ir laiko praėjo, tad nieko negaliu pasakyti iš tos pusės, tačiau man labai patiko, kad jos kaip užvalkalai – užsimauna ant kėdutės detalių arba jas apgaubia ir užsisega velcro lipukais, tad neslankioja, nenusiima vaikams besimakaluojant.

Smagiausias Stokke Tripp Trapp kėdutės priedas – stalviršis (Table Top). Man jis patinka, kad saugo stalą nuo braižymų ir pan. (mūsiškiai baisiai mėgsta belsti šaukštais…), o plauti jį galima tiesiog po tekančiu vandeniu (priešingai nei stalą…). Bet kai pirmąkart jį uždėjom – o siaube, užėmė pusę stalo! O mes keturi turim tilpti! Na ką, reiškia, mūsų stalas darosi mums per mažas… 🙂 Mes jį iš tikro ir pirkom dar negalvodami apie vaikus 🙂 Tačiau retokai būna, kad valgom visi keturi vienu metu, tad jau apsistumdėm, susiderinom ir puikiausiai naudojamės tuo stalviršiu. Mažiui patinka jo paveikslėliai. Kaskart vis baksnoja ir bando tarti „saulė“ 🙂

Minusai? Jeigu leisit vaikui būgnyti delniukais, tai garsas ojojoj…

Pridursiu, iš aprašymo atrodė, kad piešinys jau yra padėkle, bet ne. Stalviršio rinkinį sudaro kelios dalys: skaidrus plastikinis padėklas, piešinys ir siurbtukai, kurie perskrodžia piešinio kampus, apačia prisisiurbia prie stalo, o viršumi – prie plastikinio padėklo. Tą piešinį, ko gero, galima naudoti ir patį vieną, nes jis atspaustas ant drėgnai valomos medžiagos, panašus į mums įprastus vandeniui atsparius stalo padėkliukus. O piešinių rinkinyje yra 6 – trys lapai su dviem skirtingais piešiniais. Ką galiu pasakyti? Nusiperki tarsi vieną stalviršį, o turi padėkliukus trims vaikams! (Jeigu stalas didelis 😀 ) Gal net keturiems, nes skaidrųjį padėklą galima naudoti ir be piešinio. Tik tiek, kad tų padėkliukų kampuose skylės siurbtukams, gal nelabai patogu…

Tie piešiniai, beje, ne šiaip sau. Juos kūrė ankstyvojo lavinimo specialistai ir kiekvienas piešinys pritaikytas atskiram amžiaus tarpsniui:

6 – 12 mėn.: žirafos:

Čia galima kalbėt su vaiku apie mamą ir vaiką, apie tėvų ir vaikų meilę.

1–2 metai: vištos:

Kas ką veikia, kur saulė, kur vištos, kiek vištų stovi viena ant kitos? Šis piešinys nelabai taikytas pagal sriurbtukus, nes štai mūsų baltoji višta kampe dabar be galvos…

18 mėn.–2 metai: begemotas:

Kas kabo, kas stovi ant vienos kojos, kas laimingas, kas supykęs, ką veikia paukščiukas? Amžiaus tarpsnis persidengia su vištų piešinio tarpsniu. Manau, dėl to, kad antrieji metai ypač imlūs įspūdžiams ir naujovėms.

2–4 metai: mašinėlės: 

Spalvos, skaičiai, transporto rūšys, netgi sudėtis ar atimtis.

3–8 m.: raidės ir formos:

Galima mokytis atpažinti savo, mamos, tėčio raidę, atspėti, kokia raidė slepiasi po, tarkim, mandarino skiltele, vedžioti raideles ir formas pirštu. (Galvoju šitą piešinį pakabinti ant sienos didžiajam vaikui matomoj vietoj… 🙂 )

Dar vienas piešinys tam pačiam amžiaus tarpsniui – skaičiai ir matematiniai uždaviniai:

Galima žaisti panašiai kaip su raidėmis, skaičiuoti nuo 1 iki 10 ir atgal, susipažinti, ką reiškia matematiniai ženklai „+“, „-“, „x“.

Man regis, tie padėkliukai labai padėtų nevalgiukams, o valgiukams būtų dar vienu žaislu prie jau turimų lavinamųjų priemonių. Manau, kad galima būtų netgi nusipiešti ar suskrebinti savo piešinį 🙂

Tokį Stokke stalviršį, šviežut šviežutėlį, naujut naujutėlį, turiu Jums dovanų! Nesvarbu, Jūsų vaikas sėdi Tripp Trapp kėdutėje ar ne, svarbu, turite stalą, vadinasi, galėsite panaudoti. Man įdomu, kuris stalviršio piešinys Jums labiausiai krito į akį, kokį, manote, mieliausiai laikytumėt po padėklu, o gal pasidarytumėt savo? Brūkštelkite tai į komentarą, o komentaro formoje būtinai nurodykite el. paštą, kad galėčiau su Jumis susisiekti, jei laimėtumėte. Laimėtojas bus renkamas atsitiktine tvarka ir paskelbtas gruodžio 2 d., tad laimingųjų komentarų lauksiu iki gruodžio 1 d.

28 Comments

  1. Pingback: Stokke stalviršį laimėjo… | Dirbu Mama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *