Būti tėvais
comments 29

Mamos auksarankės: Erika neria kepures + dovana Jums!

Prieš kurį laiką susipažinau su dviejų vaikučių mama Erika, kuri gamina nuostabaus grožio kepures vaikams. Tai šuniukas, tai katytė, ančiukas ar pelėda, tigriukas ar lapiukas – visa atgyja ant vaikučio galvos. Manding, tokie ir turėtų būti mažučių drabužiai – gyvi, žaismingi, kvepiantys vaikyste.

Kaip Erika sugalvojo imtis kepuryčių?

„Manau, visų mano idėjų „kaltininkė” yra 2 metukų dukrytė – kai daug laiko praleidi namie, tuomet pradedi domėtis ir pastebėti kitus dalykus. Facebook dėka susipažinau su daugybe superinių mamyčių, kurios užsiėmė rankdarbiais. Gerus metus tiesiog pirkdavau tą rankų grožį, nepaisant to, kad prieš gerus 15 metų pati kuo puikiausiai nerdavau. Bet buvau viską užmiršusi, atsimint tiesiog tingėjau, tad užsakydavau ir pirkdavau, kol… viena mamytė neįkėlė Facebook turgely nerealios vaikiškos kepurės nuotraukos.

Ta kepurė jau nebetiko prie jos dukrytės striukės, tad nusprendė parduot. Man ji laaabai patiko. Rašau jai, perku, o ji man atkirto, kad nejaugi negaliu pati nunert tokios? Tuomet ir susimąsčiau, kad iš tikro, nejaugi negaliu savo mažytei nunert pati?..

Nėriau, ardžiau, nėriau, ardžiau, kol gavau idealų variantą. Kepurė man labai patiko, tad is tos inercijos nunėriau dar 3. Net vyras ėmė juoktis, kad dukrytė vieną dėvės ant galvos, o kitą kišenėje nešis atsargai 😀 :D”

Taip ir nenustojo Erika nerti kepurių, o kad jos spintoj nedūlėtų, Facebook`e sukūrė puslapį „Sweet Baby Hats„, ten sukėlė numegztų ar sugalvotų kepurių nuotraukėles ir ėmė jas nerti už pinigus.

Nerealu, kai žmogaus hobis tampa ir pragyvenimo šaltiniu, tačiau Erika teigia, kad kažin kiek čia neuždirbsi, gali tik prisidurti. O prisidurti reikia, nes besibaigiant dekretui ji staiga sužinojo, kad yra atleista iš darbo ir nebeturi, kur grįžti…

Dalyvaujanti keliuose projektuose, studijuojanti ir auginanti du vaikučius Erika dar spėja per dieną nunerti kepurę. Čia tai bent aistra ir atsidavimas!

„Jei su kokiais trikdžiais, tai tada neriu dieną ir iš kitos dienos nugvelbt tenka kelias valandas, o va vakar per dieną net 2 nunėriau :)”, pasakoja  Erika.


Beplepėdama su šia mamyte ir bežiūrinėdama jos darbelių nuotraukas, taip užsimaniau tokių grožybių savo vaikams – iki negalėjimo! 🙂 Vyresnėliui lengvai sugalvojau, kas tiktų – jis be galo dievina šunis. O mažėliui ir taip svarsčiau, ir taip… Galiausiai tarp naujausių Erikos pavyzdėlių išvydau rudą pelėdą – taip taip! 10 balų! Lyg mano mažiui ir būtų sugalvota! Jis toks rimtuolis, didelėm akim, tiksliai pelėda 🙂 Ir ką jūs manot? Pataikiau ant bangos 😀

Erika:

„Viena mamytė atsiuntė man melsvo šuniuko nuotraukytę ir sako, norėčiau štai tokios. Tuomet žiūrėjau į tą modeliuką, nėriau, o kai jau įdėjau į savo albumiuką, tuomet ir pasipylė šuniukų užsakymai 🙂 Čia gal pagal kažkokią mėnulio fazę 😀 Iš pradžių Hello Kitty kepurės buvo einamiausios, paskui melsvas šuniukas, dabar įvairių spalvų pelėdos…:)”

Gavau Erikos siuntinuką beveik prieš savaitę ir vis dar esu tokios nuotaikos, kaip vos pradarius pakuotę. Tos kepurės – NUOS-TA-BIOS!! Ir turiu pasakyti, kad gyvai atrodo kur kas nuostabesnės nei nuotraukose! Vaikai jas mieliausiai dėvi, močiutės aikčioja, tėtis vis nusišypso akį užmetęs ir net gatvėj jau girdėjau smagių replikų 🙂

„Ir vyro draugai giria mano kepures, kas yra labai keista, nes vyrai juk dažniausiai daug ko nepastebi :D”, sako Erika. „Esu gavusi labai daug pasiūlymų iš fotografų, tad keli modeliukai jau dalyvauja jų fotosesijose. Darbelių pobūdį, manau, tikrai plėsiu, bet tai ateityje, nes dar nesu nunėrusi net pusės modeliukų, kuriuos esu sugalvojusi 🙂 Matyt, teks galvot su rankdarbiais ką nors daugiau, kai jau išsisemsiu šioje srityje, nes kol kas mane mano kepurės „veža” :)”

Mane irgi žiauriai veža Erikos kepurės 🙂 Prie kepurės ši auksarankė mama dar gali nunerti ir derantį šalikėlį. Visa tai gaminama iš pusvilnės siūlų, tad vaikui šilta, bet nekanda, dar pridedama sauja meilės ir penki žiupsniai vaizduotės – ir štai! Ech, kad aš būčiau vaikas…

Mudvi su Erika šiuokart dar norime pasveikinti visas Dirbu Mama skaitytojas ir visus skaitytojus su praėjusiom Šv. Kalėdom bei ateinančiais Naujaisiais Metais (čia iššauna konfeti ir skraido oro bučiniai)! Ta proga vienam iš Jūsų (tiksliau, vienam iš Jūsų vaikų 😉 ) padovanosime svajonių kepurę!!

Jums tereikia:

  1. Paspausti „Patinka” („Like”) „Sweet Baby Hats” Facebook puslapyje, jeigu to dar nesate padarę. Taip operatyviai sužinosite karščiausias Erikos kepurių madų tendencijas ir naujus vėjus, be to, kol kas tai yra vienintelė vieta, kur galima įsigyti šių grožių.
  2. Paspausti „Patinka” („Like”) „Dirbu Mama” Facebook puslapyje, jeigu to dar nesate padarę. Tai greičiausias būdas sužinoti, kad pasirodė naujas straipsnis, be to, ten paskelbiama daug trumpų žinučių, kurios nespėja patekti į tinklaraštį.
  3. Po šiuo straipsniu parašyti komentarą apie savo svajonių kepurytės formą ir spalvą. Pvz., „Labiausiai norėčiau žalios žirafos” 😀 Dar būtų smagu, jei nurodytumėt vaikučio amžių, pvz., „Mano dvimečiuilabiausiai tiktų baltas meškutis”. Pildydami komentaro laukelius, nepamirškite įrašyti el. pašto adreso, kad galėtume su Jumis susisiekti, jei laimėsite.

Jūsų svajonių lauksime iki sausio 2 dienos, o sausio 3 d. skelbsime nugalėtoją.
O kol kas – SMAGIŲ ŠVENČIŲ!

29 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *