Būti tėvais
comment 1

Kaip rengtis, kad atrodytum graži

Spintologija-autografas

Vakar dienos razinkaAgnės Gilytės stiliaus seminaras. Ir autografas knygoje!

Tikra tiesa, kad šnekėti vien apie aksesuarus ir jų derinimą būtų galima visą vakarą, o čia apžvelgėme ir figūrų tipus, ir spintos tvarkymo bei protingo apsipirkimo idėjas, ir būtinus drabužius kiekvienos moters garderobe, ir netgi apatinius, kurie daro stebuklus!

Graudžiai juokinga, bet paprastai dėvime tik apie 20% savo spintos turinio. Kažkas nelabai tinka, tai nežinome, su kuo derinti, tai giliai užkišta… Drabužius, kuriuos ketiname dėvėti, Agnė ragina susidėti akių lygyje, geriausia – susikabinti ant pakabų, net ir megztinius. Netelpa? Sąžiningai įvertinkime, ar ši suknelė tinka mūsų figūros tipui, ar nepabrėžia trūkumų, ar turime prie jos tinkamus batus ar švarkelį.

Gerai perkrausčius spintą drabužiai suguls į keletą kategorijų: nepatinka ir netinka (tikrai neverta laikyti tam atvejui „kai numesiu 6 kg“), abejotini (galbūt tetrūksta palaidinės ir tos kelnės bus tinkamos, o gal jas reiktų pataisyti pas siuvėją), tinka ir patinka. Iš pastarųjų geriausia iškart susidaryti derinius, kad rytą skubant į darbą nereiktų imtis nepatikrintų improvizacijų. (Kai po pirmo vaikelio pasikeitė mano figūra, buvau susirengusi geriausius derinius ir juos nusifotografavusi ant savęs. Nuotraukos, man atrodo, kur kas geriau nei veidrodis perteikia tikrąjį vaizdą, o kai jau reikia apsirengti, vaizdinė atmintis geriau suveikia už vaizduotę.)

Atsargiai – spąstai! Megztinis puikus, tačiau nuo jo šitos kelnės ar paltas smarkiai apsipūkuoja. Graži suknelė, bet prie jos netinka turimi batai, paltas, rankinė… Kai apsirengsime, visą vaizdą išbaigs šukuosena, makiažas. O girti mus turėtų ne už drabužį („kokia graži suknelė“), bet už mus („kaip gražiai atrodai“).

Kaip gražiai atrodyt, kai jau atradai savo figūros tipą ir išsiaiškinai savo kūno trūkumus bei privalumus? Atrask tokios pat figūros ir mylimo stiliaus žvaigždę ir ją kopijuok, sako Agnė. Kaip atrodyt ir gražiai, ir madingai? Sek tendencijas – kas kartojasi naujos kolekcijos modeliuose, kokias detales pastebi. Neverta iškart bėgti į prabangias parduotuves. Tos pačios tendencijos atsiras ir masinės gamybos drabužiuose. Kai kurių dalykų, pvz., baltos palaidinės, sijono, kelnių, išvis neverta pirkti brangių. Gi tuoj nusiskalbia, nusitrina.

Kaip atrodyt skoningai? Derinti aprangą iš 3 sudėtinių dalių (pvz., viršus, kelnės ir švarkas), 3-4 spalvų. Stebėti stiliaus tinklaraščius, pvz., Who What Wear, The Sartorialist (arba net Agnė Gilytė ).

Kokių dar visiems tinkančių tiesų atskleidė Agnė?

  • Juoda spalva nemaskuoja. Ji kaip tik akcentuoja trūkumus, ypač jei makiažas neryškus.
  • Liemuo liekniausias ties apatiniais šonkauliais. Tai – vieta plačiam diržui.
  • Perkant džinsus reikia atkreipti dėmesį į du dalykus: klešnių ilgį ir kaip atrodo užpakalis.
  • Pėdkelnės derinamos ne prie drabužio, o prie batų. Visada tinka juodos. Jeigu kūno spalvos, geriau kuo plonesnės, be blizgesio ir jokiu būdu ne tamsesnio atspalvio nei oda.
  • Universaliausi (visiems figūros tipams tinkamiausi) drabužiai: V formos iškirptė (nors reiktų atsižvelgti į gilumą ir platumą), tiesaus kirpimo kelnės.
  • Geriausias švarko ilgis – ties dubens kauliukais.
  • Vilkint lietpaltį jo sagos nesegamos, jokiu būdu sagtimi nesegamas diržas. Lietpalčiai turėtų būti susiausti ir diržu rište surišti.

Daugiau – net apie makiažą ir nėščiųjų stilių – Spintologijoje.

AgneGilyteSpintologija

O aš žiauriai nemėgstu vaikščioti po parduotuves (ir nei drabužių, nei batų neprisiperku), todėl baisiai laukiu, kada Lietuvoj atsiras kas nors panašaus į StitchFix.

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *