Akimirkos
Leave a comment

Balandžio 16-21 d. – Vystyklų dienos

Nebespėju parašyti visko, ką norėčiau, bet dar kartą noriu visus kūdikių augintojus pakviesti į Vystyklų dienas, kurios vyks Vilniuje kitą savaitę.

Tai Prieraišiosios tėvystės centro organizuojamas renginys, skatinantis vaikus auginti sveikai – daugkartinėse sauskelnėse arba visai be jų. Visą savaitę šiame centre vyks įvairios paskaitos, susitikimai, dirbtuvėlės, turgelis. Apie savo vaikų auginimą su vystyklais kalbės tokios žinomos moterys kaip folkloro dainininkė Veronika Povilionienė, dizainerės Daiva Urbonavičiūtė ir Agnė Kuzmickaitė, žurnalistė Giedrė Čiužaitė, k. t. „Pasakos” įkūrėja Greta Akcijonaitė.

  • Jeigu nežinote, kas yra daugkartinės sauskelnės, kaip jas naudoti, prižiūrėti ir kiek jų reikia, ateikit į paskaitą 17 d.
  • Jei norėtumėt sauskelnes pasigaminti savo rankomis, prisijunkite prie siuvimo dirbtuvėlių 17 ir 18 d.
  • Jeigu norite sutaupyti ne tik neyrantį plastiką, bet ir muilą, vandenį bei elektrą, nepraleiskite natūraliosios higienos seminaro 19 d.
  • Jeigu vystyklus jau išaugote, ateikite juos parduoti, dovanoti ar išsikeisti į turgelį 18 d.

Iki 18 d. dar galite sudalyvauti konkursuose, papasakodami, kaip atradote vystyklus, arba kokios priemonės geriausios jūsų kūdikio užpakaliukui prižiūrėti. Na o 21 d., šeštadienį, – tikra vystyklystės fiesta! Vystyklinės šeimos ir joms prijaučiantieji nuo 11 val. šurmuliuos Moniuškos skverelyje (prie Kotrynos bažnyčios), kur vyks įvairūs žaidimai, konkursėliai ir kitokios smagybės, masinis vystyklų keitimas, bus galima susipažinti su daugkartinių sauskelnių įvairove, o galiausiai – su visa šeima pasižiūrėti nuostabų filmą „Kūdikiai” šalia esančiame k. t. „Pasaka„.

Žodžiu, nesnaudžiam, dalyvaujam, auginam vaikus sveikai! 🙂

P. S. atidžiai pasižiūrėkite programą, nes kai kur reikia registruotis iš anksto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *