Būti tėvais
comments 10

Ketvirtoji diena darbe

Smagi dienelė. Turėjau kompaniją – seniai matytą kolegę iš Kauno. Papasakojo visokių bjaurumų ir liūdesių iš įmonės gyvenimo. Žodžiu, bullshit visos vertybės. Įdomiausia, kad įmonė rengia įvairias akcijas, skatinančias vaikus vartoti jų produktus, bet engdama darbuotojas mamas kliudo rastis tų vaikų daugiau, o ypač tokių, kurie mylėtų jos produkciją. Įsivaizduoju, kad bent jau kurį laiką iš tolo lenksiu šios įmonės pardavimo vietas ir prekes.

Per tas kelias dienas pastebėjau vos vieną kitą laimingą darbuotoją. Dauguma įsitempę, liūdni. Senieji dreba dėl savo kėdžių, naujieji nelabai supranta, kaip ką daryti. Visų pokyčių rezultatą pamatysime po kelerių metų: įmonė arba iškils į neregėtas aukštumas, arba ims po truputį merdėti. Bet būdama savininko vietoje, jau pulčiau į depresiją dėl dabartinio chaoso.

Šiandien personalui įteikiau dar du prašymus. Vieną, kad išleistų kitą savaitę į profesinę konferenciją, kitą – kad patikslintų, kokiam padaliny ir skyriuj aš dirbu, nes toks padalinys, koks įrašytas mano darbo sutartyje, šiuo metu neegzistuoja. Dėl pirmo pasakė, kad pagalvos, dar daug laiko. Dėl antro – kadangi pagal įstatymus turi išsaugoti mano darbo vietą, tai aš ir dirbu tame padalinyje, kuris nurodytas mano darbo sutartyje. Jame, žinoma, esu tik viena pati. O mano tiesioginis vadovas – UAB`o direktorius, tiksliau direktorė. Aš net neįsivaizduoju, kaip ji atrodo.

O tas vadovas, kuris man realiai priklausytų (jeigu mane perkeltų į kitą UAB`ą paskui mano buvusį skyrių), šiandien išėjęs pietauti apsimetė, kad manęs nepažįsta ir nuskuodė savo keliais. Kartais ir rimti, orūs ir labai „kieti” specialistai elgiasi labai vaikiškai.

Susiję įrašai:

Grįžimo į darbą odisėja (2012-10-01)

Antroji diena darbe (2012-10-02)

Trečioji diena darbe (2012-10-03)

Penktoji diena darbe (2012-10-05)

Antra savaitė darbe (2012-10-14)

Naujienos iš darbo fronto (2012-10-25)

Šeštoji – pokyčių darbe savaitė (2012-11-12)

Kalėdos darbe (2012-12-18)

Jau dirbu (tarkim) (2013-01-28)

10 Comments

  1. Pingback: Šeštoji – pokyčių darbe savaitė | Dirbu Mama

  2. Pingback: Grįžimo į darbą odisėja | Dirbu Mama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *