Būti tėvais, Vaikas auga, Vaiko daiktai, Vaiko lavinimas
comments 12

Dovana: spalvinimo knygelė apie nešiojimą

Skaitome „Pirmieji Jonuko metai“. Tai spalvinimo knygelė, bet maniškiams spalvinti nelabai patinka, nebent kokias mašinas. Užtat skaityti – tik duok 🙂

Ši knygelė sumaniai pasakoja, kaip auga kūdikėlis Jonukas, lengvai ir paprastai įsiliedamas į įprastą šeimos gyvenimą: tėvai dirba buities darbus, žaidžia su vyresniais vaikais, veda juos į būrelius ir pan. Visa tai lengva ir paprasta, nes Jonuką mama arba tėtis nešiojasi nešioklėje.

„Pirmieji Jonuko metai“ tą ir nori parodyti – kūdikius nešioti smagu, naudinga ir paprasta. Kiekviename puslapyje Jonukas vis kitokioje nešioklėje arba ji užrišta kitu būdu ir padeda net nuo pilvo dieglių! Tačiau vežimėliai nepeikiami – paaugęs Jonukas mielai į jį persėda.

Tekstas labai paprastas, įtraukia skaitytoją: beveik kiekviename puslapyje rasime klausimą, kuris kviečia atidžiau pažvelgti į paveikslėlį, patyrinėti, kas jame vaizduojama. Pvz., Jonuko brolis ir sesė užsirišo nešiokles ir prisikrovė jas savo žaislų. Skaitytojo klausiama, kaip manai, kam dar tiktų nešioklė? Mūsų Žiogutis sakė, kad neštųsi įsidėjęs katiną 🙂

Kai kuriuose paveikslėliuose Jonukas prigludęs veiduku prie mamos krūtinės – suprask, žinda: vos gimęs, miegodamas, būdamas nešioklėje. Žiogutis čia ir kitur baksteli pirštuku ir sako, kad tas Jonukas visai kaip mūsų brolis 🙂 Matau, kad jam džiugu atrasti sąsajas gyvenime ir knygose.

Man nepatiko tik vienas paveikslėlis – miegojimas kartu. Tėtis miega (ir, anot Žiogučio, sapnuoja policiją :)), o mama nemiega, nes žindo, o vaikelis guli ant pat pat lovos krašto. Iš tiesų tokiose situacijose paprastai miega visi trys, ir bent jau nupieščiau mamos ranką prilaikančią vaikutį už nugaros 🙂

Prisipažinsiu, kad pirmąsyk perskaityta Jonuko istorija man išspaudė ašarą. Šitaip paprastai, šitaip meistriškai perteiktos visos svarbiausios šeimos vertybės, o vaikai nejučia įtraukiami į pasakojimą – gauna atsakyti į teksto klausimus, nuspalvoti piešinius.

Daugiau apie knygelę, jos autorę Rimą Kurtinaitienę ir visokius mamiškus dalykus galite paskaityti 15min straipsnyje. Pačią knygutę įsigysite, pvz., „Kengoje“ vos už 6 Lt, o jeigu už tuos 6 Lt nupirktumėte vaikui kitą knygelę ar sveikų skanumynų, brūkštelkite komentaruose „Noriu“ ir vienas laimingasis gaus „Pirmuosius Jonuko metus“ dovanų 🙂 Komentarų lauksiu iki savaitgalio galo, lapkričio 18 d.

P. S. paspaudę nuotraukas, jas išsididinsite ir galėsite paskaityti knygos tekstą.

12 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *