Vaiko lavinimas
comment 1

Pranešimas klaipėdiečiams ir dovana vilniečiams nuo Klaipėdos lėlių teatro

festivalis Karakumu asilelis Klaipeda

Klaipėdos lėlių teatras yra ta vieta, kurioje gera būti. Tai teatras, kuris nėra apaugęs nereikalingomis senamadiškomis formomis, patosais ar rimtais administracijos veidais. Tai vieta, kuri pulsuoja jaunyste, idėjomis, šypsenomis ir, žinoma, vaikais bei lėlėmis.

Vaikai, kurie kas savaitę teatre lanko Karakumų asilėlio pamokėles žino, kad balandžio 26-28 dienomis Klaipėdoje vyks jau VII-asis tarptautinis lėlių teatrų festivalis KARAKUMŲ ASILĖLIS 2013. Ta gera žinia dalinuosi ir aš su jumis. Negiriu, sakau nuoširdžiai, man šis teatriukas mielas, kuriantis šeimos atmosferą, kurioje būna visko, bet tik joje jaučiamės saugūs ir atviri patys sau. Tad dvigubai džiaugiuosi šių metų festivalio tema – ŠEIMA! Ir tuo, jog festivalyje karaliaus šeimų teatrai. Kūrybiškumu, jaukumu ir netikėtumais man kvepia šis festivalis. Kviečiu visus, kas būsit Klaipėdoje balandžio 26-28 dienomis į Karakumo asilėlio šeimą.

Įpusėjus pavasariui, balandžio 26-28 dienomis, į Klaipėdą atžygiuoja tradicinis, jau VII-asis tarptautinis lėlių teatrų festivalis „Karakumų asilėlis 2013“. Gimęs 1997 m. kaip lėlių monospektaklių festivalis, „Karakumų asilėlis“ gerokai ūgtelėjo, sustiprėjo ir tapo tarptautiniu, vieninteliu ir išskirtiniu profesionalių lėlių teatrų festivaliu Klaipėdos krašte, į spalvingą lėlių meno fiestą sukviečiančiu neeilinius lėlių teatro kolektyvus ir margą žiūrovų auditoriją.

Šiemet vartus į (asi)LĖLIŠKĄ pasaulį atrakins artimumą, šilumą, jaukumą, meilę ženklinantis kodinis žodis – ŠEIMA. Klaipėdos lėlių teatras kviečia ne tik dovanoti vienas kitam jaukias buvimo kartu akimirkas, bet ir pažvelgti į šeimą kaip į kūrybingą, ieškančią mažutę valstybę.

ŠEIMOS idėja suburs draugėn lėlių teatrus iš Lietuvos (Vilniaus teatras „LĖLĖ“, Kauno valstybinis lėlių teatras, šeimos lėlių teatrai „Paršiukas Ikaras“, „Nykštukas“, „Lino lėlės“) bei šeimos teatrus iš užsienio šalių – „TriLika“ (Rusija), „Maria-Iskusnica“ (Baltarusija). Jie per tris festivalio dienas žiūrovams parodys 8 įvairių žanrų ir stilistikos spektaklius. Tačiau Karakumų asilėlio programoje ne tik spektakliai, o ir netikėtos teatralizuotos akcijos, kurios iki pat festivalio pradžios džiugins Klaipėdos gyventojus ir miesto svečius. Artimiausia numatyta meninė akcija – dalyvavimas Etnokultūros centro organizuojamame jaunimo amatų dvidienyje ant bruko „PAMATAI“. Renginys vyks balandžio 6-7 dienomis, 12-16 val., KKKC Meno kieme (Daržų g. 10) ir Lėlių teatro kieme (Vežėjų g. 4). Šventiškai pasidabinusi Klaipėdos lėlių teatro šeima (be abejonės, ir Karakumų asiliukas) nuotaikingam renginiui suteiks dar daugiau spalvų: fotografuosis su praeiviais, sveikins juos su praėjusiomis šventėmis, dalinsis šypsenomis ir netgi kvies prie šventinio, vaišėmis nukrauto stalo, kurį visur nešiosis su savimi.

Per savo egzistavimo laiką festivalis pabuvojo pačiose įvairiausiose Klaipėdos vietose – pradedant KU Mokomuoju teatru, baigiant skvereliais, aikštėmis, gatvėmis ir kt. viešosiomis miesto erdvėmis. Šiemet spektakliai bus rodomi Klaipėdos lėlių teatre (Vežėjų g. 4) ir netikėtoje erdvėje – Nesės pramogų banko Senojoje salėje (Turgaus g. 1).

Verta atkreipti žiūrovų dėmesį, kad bilietų kainos į spektaklius tikrai nesikandžioja: 15 Lt – 1 asmeniui. 3 asmenų (ir daugiau) šeima, perkanti bilietus iki festivalio, gali juos įsigyti su 20 % nuolaida. Festivalio dienomis nuolaidos nebebus taikomos.

Iki greito pasimatymo Karakumų asilėlio šeimoje!

Bilietai parduodami Klaipėdos lėlių teatre (Vežėjų g. 4)

II ir V 13:00 – 17:00 val. ir 1 val. prieš spektaklius.

Rezervacija telefonu 8 46 239932.

 Bilietus reikia  įsigyti likus pusvalandžiui iki spektaklio.

El. p. [email protected]

www.klaipedosleliuteatras.lt

Na, o vilniečiai gali pasidžiaugti tuo, kad šį šeštadienį, balandžio 6 d., Klaipėdos lėlių teatras atkeliauja į Menų spaustuvę, kur 11.00, 12.30 ir 14.00 val. rodys spektaklį patiems mažiausiems – „Labas, Mažyli!„. Ir jūs galite laimėti 2 bilietus į jį! (Bilieto reikia visiems žmonėms ir žmogiukams nuo 1 m.)

Komentaruose įrašykite, kokio mokslininko ir pedagogo metodika remiantis pastatytas šis formos, ritmo ir spalvų reginys? Atsakymų laukiame iki ketvirtadienio imtinai. Penktadienį skelbsime laimėtojus.

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *