Vaiko daiktai, Vaiko lavinimas
Leave a comment

Ir mes galėtume matyti taip, kaip Una

Una

Tai Una – samurajaus ir gėlės dukra. Kaip romantiška, ar ne? Ji gyveno pasakų pasaulyje, kol nebuvo atsiųsta į Žemę taisyti reikalų.

Ji turėjo nepaprastą galią: visada matė tik gerus dalykus. Iš pirmo žvilgsnio būtų galima pamanyti, kad tai nėra tokia naudinga galia kaip, pavyzdžiui, mokėti skraidyti arba valgyti sau į valias ir nestorėti, tačiau, giliau pažvelgus, Unos gebėjimas galėjo daryti stebuklus.

Štai sutinka ji seną varną ir nustemba: tu toks gražus paukštis, tikriausiai povas! Anksčiau ketinusi burnoti varna suglumsta.

„Povas? Mmm… Gal ir yra to panašumo?.. – susimąstė ir ėmė snapu šukuotis plunksnas. – Įdomu, kas toji Una? Kokia protinga mergaitė!”

Ji iš tiesų labai protinga, nes sugeba įžvelgti grožį, kur juo net nekvepia, o tada jis ima ir išsipildo, nes tiesiog nėra kitos išeities. Štai pasakų niekšelis Belzebubas ir Unos daryta jo nuotrauka:

belzebubas

O čia ragana, kuri pirmai su keiksmais išspyrė katę ir užstaugė ant nelauktų svečių – Unos kompanijos:

ragana

O čia – vilkas:

vilkas

Tiesa, jis nuo pat pradžių nebuvo piktas:

– Netapau geru vilku, nes vaikystėje pernelyg daug laiko praleidau prie kompiuterio. Nei staugti prieš mėnulį gerai išmokau, nei medžioti. Taigi dabar užsidirbu taisydamas kompiuterius.

Ši Rimo Valeikio istorija kupina netikėtų siužeto vingių ir humoro, kurį prilyginčiau V. V. Landsbergiui ar J. Erlickui. Ją išties būtina perskaityti kiekvienam liūdnesniam vaikui ar suaugusiajam. Ir ne vieną kartą!

liudesys padaro daugiau vietos dziaugsmui

Ir jei vis tiek netikite, kad verta savyje ugdyti tokią stebuklingą galią, kokią turi Una, pažiūrėkit šį filmuką:

svajoja

una_mato_taipRimas Valeikis

Una mato taip!

Tikra knyga

ISBN:978-609-95577-3-1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *