Vaiko sveikata
Leave a comment

Užkandėlė į mokyklą

Labiausiai mūsų mityba rūpinasi tėtis. Jis kabina plakatus su nutukusiais (dėl prastos mitybos) ir atletiškais (dėl tinkamos mitybos) žmonėmis, palieka raštelius „valgyk sriubos“, gamina troškinius ir ruošia vaikams užkandėles į darželį/mokyklą.

Šįmet mūsų tėtis rytais laimingesnis, mažiau užsiėmęs, nes tenka ruošti tik dvi užkandėles vietoj trijų – vyresnėliui į mokyklą ir sau. Kadangi mažėlis dabar pradėjo eiti į tokį darželį, kur savo maisto neštis nereikia.

Atsimenu užkandėlių pradžią, kai sukdavom galvas abudu – ką gi būtų galima įdėti. Paskui pagavo azartas ir imdavau spausti žvaigždutes ir gėlytes iš kvadratinio sumuštinio, verti kirmėlytes iš vynuogių… Dabar matau, kad tėtis tapo visiškai įgudusiu užkandėlių meistru. Dažniausiai deda sumuštinį, o kitą dėžutės dalį užpildo pjaustytais obuoliukais, morkų šiaudeliais.

uzkandele-su-glotnuciu

Na, o dabar dar turim SMART formos vitaminų – morkų ir obuolių glotnučių arba sulčių. Susitaupo laiko vaisių ir daržovių pjaustymui ir tėtis ramiai išsitiesia į lovą dar penkiolikai minučių. Tai puikus sprendimas. Ar žinojote, kad atsižvelgiant į Europos Sąjungos reikalavimus, 100 proc. sulčių sudėtyje negali būti pridėtinio cukraus, dažiklių ir konservantų? Štai kodėl tai yra visiškai natūralus užkandis ir gali pakeisti vieną iš dienos vaisių ar daržovių porcijų, kurias rekomenduoja mitybos specialistai.

Aptikau glotnutį net ir tėčio kišenėje!

glotnutis-tecio-kiseneje

es-smart-vitaminai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *