Norėčiau sakyti, kad mes maitinamės sveikai, bet tai būtų netiesa. Mes tiesiog nesimaitinam nesveikai, nes mūsų racione nėra mėsainių, kebabų, kolos ir bulvių traškučių. Tačiau didžiąją savaitės dalį tiesiog stengiamės sudoroti tai, ko močiutė prigamina sekmadienio pietums, o kai likučiai netikėtai išsenka, griebiamės pačių paprasčiausių, greičiausių patiekalų: makaronai, blynai… Laimei, kad pusryčiams visada valgom šiltą košę ir gana gausiai vartojam vaisių bei daržovių. Bet va, įgūdžių gamintis normalią vakarienę ar pietus beveik nėra.
Taigi labai apsidžiaugiau dovana – vakarienės prenumerata. Sutariau, kad atveš 16 val., o 15:58 kurjeris jau buvo prie durų. Ką gi jis atvežė? Pilną maišą maisto produktų ir lapą su receptais.
Pirmą vakarą turėjome svečių, tad gaminome iškart du patiekalus: karštą – kiaulienos juosteles su karštomis daržovėmis
ir šaltą prie alaus – salotas su rūkyta žuvim.
Gal todėl, kad buvo pirmas patiekalas ir į jį įdėjau daugiausia širdies, kiauliena man buvo skaniausia iš visų gautų patiekalų. Salotos irgi geros, bet obuolius ir burokėlius norėjosi pjaustyti smulkiau nei nurodyta, o citrinos sulčių kiekio buvo smarkiai per daug.
Antrą vakarą gaminom karališką patiekalą – kukurūzinį viščiuką.
Pirmąkart tokį išvis valgėm. Gal ir ne mes vieni, nes jis buvo pristatomas kaip savaitės produktas, pateikiant šiek tiek istorijos ir informacijos, kada tokie pradėti auginti ir kodėl jie kukurūziniai – lesinami kukurūzais!
Buvo labai labai skanu, fantastiškas padažas, o labiausiai įsiminė pasiūlytas netradicinis pateikimo būdas.
Galiausiai kirtom bulvių kukulius su avinžirniais ir voveraitėmis.
Kukulius gavom jau pagamintus, reikėjo tik išsivirti juos ir pasigaminti padažą. Man buvo skanu, bet vaikai tai ne, nevalgė 🙂 Avinžirniai, voveraitės? Supras užaugę… 🙂
Tai buvo 4 vakarienės dviem asmenims, tačiau maisto tiek, kad iš vieno patiekalo puikiausiai pavalgėm visi keturi. (Nuotraukose – tik dalis porcijos, kai kur – laaaabai maža dalis 🙂 )
Man patiko vakarienės prenumerata:
- detalus receptas, netgi su „instrukcija“, kaip išdėstyti lėkštėje
- patiekalai iš nekasdienių produktų (nors gal kam nors jie ir labai įprasti…?)
- kiekvienas patiekalas turėjo paprastai pagaminamą daržovių padažą arba salotas
- surikiuotas visas savaitės planas (atsižvelgiant, kiek kurie produktai galioja)
- nėra produktų likučių – jei ne visas kiekis panaudojamas viename patiekale, tai jo prireiks kitame
- liko (tik) gerų prieskoninių žolelių (kalendros, čiobreliai), kuriuos panaudojome savo patiekaluose
- gera kaina – už 42 eurus mūsų šeima mieste pavalgytų tik 1,5 karto