Kartais pamatau kokį įdomesnį receptą ir pagauna noras išbandyt, nors šiaip virtuvėj suktis nemėgstu. Jeigu niekas to noro neužgesina, tai ragaujam naują patiekalą. Dažnai visai vykusį 🙂
Pastaruoju metu mūsų meniu karaliauja daržovės. Kaip gi kitaip, juk ruduo! Pirmas receptas, man kritęs į akis – tai kiniškai ruošti baklažanai (o juos labai mėgstu), mintį apie kuriuos pamėtėjo kinukalba.lt Facebook puslapis. Patiekalą dariau iš 1 baklažano, 1 paprikos, 3 nedidelių pomidorų (kuriuos pjausčiau juostelėmis), o visa kita – kaip parašyta. Tik be sojų padažo… 🙂 (Kiaulystės dėsnis: visada jo yra ir niekam nereikia, o kai prireikia, pasirodo, nėra 🙂 ) Sunku buvo nuvarvinti tą aliejų (o gal aš jo per daug naudojau – kokius 300 ml), bet jis nė kiek netrukdė mėgautis patiekalu. Net mažasis valgytojas lapnojo pasičepsėdamas! Išėjo kaip tik 3 porcijos ir buvo tikrai sotu. Prie tų baklažanų būtų idealiai tikę virti ryžiai, bet nesugalvojau laiku, tad valgėme su… mėsiškais sumuštiniais 🙂
Kitas gerai išėjęs patiekalas – cukinijų sriuba. Receptą užmačiau kažkuriame iš naujų „Respublikos” numerių. Kai susiruošiau gaminti, jis man pasirodė per daug sudėtingas, tai dar pagooglinau ir galiausiai pagaminau sriubą iš visų tų receptų mikso 😉
Susmulkinau mažą svogūną ir dvi mažas česnako skilteles, subėriau į puodą, įpyliau aliejaus, kad apsemtų ir pakepinau / paviriau. Ten pat sumečiau kubeliais pjaustytą gerą šmotą didelės storos cukinijos. Kai ji šiek tiek pakepė / pasitroškino, įpyliau apie 0,5l verdančio vandens, įmečiau sultinio kubelį, prieskonių ir privarvinau 1 citrinos sulčių (kiek pavyko rankomis išspausti). Viriau apie 20 min. Bebaigiant dar sudėjau kokius gerus keturis šaukštus marinuotų grybų. Tada viską susmulkinau mikseriu, grąžinau į puodą, suverčiau dėžutę tepamo lydyto sūrio (apie 200g) ir paviriau, kol sūris ištirpo. Išėjo šiek tiek daugiau nei 3 porcijos. Valgėm su skrudinta sumuštinių duona. Irgi visiems patiko 🙂 Tiesa, skonio daugiausia jautėsi grybų ir sūrio, o mes visi – dideli sūrio mėgėjai 🙂
Beje, abu patiekalus gaminom dviese su mažuoju mūsų broliuku – buvau jį pasirišusi slinge 🙂
Nuotraukoje – mano baklažanai kepimo procese.
Pingback: Acai Berry Weight Loss
Pingback: Great Clips Coupons
Pingback: Champion Basketball Jerseys
Pingback: Grocery Store Coupons
Pingback: Solar Deck Lighting
Pingback: Great Clips Coupons