Vaiko lavinimas
Leave a comment

Būkime sąmoningesni – rūšiuokime, perdirbkime atliekas

The_Awakeners_pic_3

Ar žinojoje, kad Europos sąjungoje pagaminama apie 5 tonas atliekų vienam žmogui per metus? Pagal svorį tai – maždaug dramblys, bet pagal dydį – turbūt keliaaukštis pastatas, nes juk dauguma išmetamų šiukšlių – lengvos: maišeliai, plastikiniai buteliai, įvairios pakuotės…

Europos komisija organizuoja dizaino iš atliekų konkursą, kuris yra aplinkosauginės kampanijos „Generation Awake” (Būkime sąmoningesni) dalis. Ji teigia, kad aplinkos apsaugos problemas galima spręsti ir pasitelkus kūrybiškumą.

Meno ir dizaino profesionalai bei mėgėjai – taigi ir jūs! – kviečiami kurti baldus, drabužius, aksesuarus ir kitokius naudingus daiktus panaudojant antrines žaliavas. Bus vertinamas kūrybingumas, novatoriškumas, gaminio naudingumas arba meno kūrinio patrauklumas bei galimybė pasigaminti jį namų sąlygomis. Tai man atrodo nepalyginamai prasmingiau nei „Kamštelių vajus” arba „Kilimas iš saldainių popierėlių”.

Geriausi darbai bus eksponuojami Lietuvoje, geriausi iš geriausių laimės riebius IKEA čekius ir bus vežami vasarą eksponuotis į Briuselį, kur rungsis su kitų šalių dirbiniais.

Konkursui darbus galima pateikti nuo vasario 4 dienos iki kovo 14 d. Visas taisykles rasite čia.

Na o kam konkursai nelabai, kviečiu pasisodinti vaikus ant kelių ir pasižvalgyti po Prabudusiųjų (taikliau būtų – Budintojų) namą, kur interaktyviai šmirinėdami po kambarius susipažinsite su šios akcijos veikėjais (smagūs jų video) ir sužinosite įvairiausių patarimų, kaip gyventi ekologiškiau, taupiau, švariau.

Mums smagiausias šitas. Aišku, dėl to, kad jie čia groja gitaromis 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *