Vaiko lavinimas
Leave a comment

Ką veikiame gūdžiais vakarais

Smagiausia, bet sudėtingiausiai įgyvendinama šeimos veikla man – stalo žaidimai. Mes jų turim daug ir įvairių, visi mėgstam žaisti, bet sunku suderinti, kad visi tuo pat metu turėtų laiko ir noro žaisti tą patį.

O kai kurie geri žaidimai taip ir neturi šanso būti dažnai žaidžiami, nes ten reikia gerai pasukti galvą, o vakare galvos sukti jau visai nebesinori. Tai imam ką nors paprasto, pavyzdžiui, „Sudėk keturis“ arba „Blitz“.

blitz-ir-glotnuciai

Be to, ką moko stalo žaidimai: laikytis taisyklių, palaukti savo eilės, įvertinti aplinkybes, greitai reaguoti, susitaikyti su nesėkme, būti pakančiam kitiems, tai dar yra puikus metas ko nors gero užkrimsti.

Kai esi įsitraukęs į kokią veiklą, valgai nejučia. Ir nejučia prišlamšti vitaminų su pjaustytais obuoliais ar kriaušėmis. O jei turi SMART formos vitaminų, tai nei plauti, nei pjaustyti, tiesiog duodi ir vaikai siurbia pasimėgaudami.

Ir vis galvoju: kodėl jie stalo? Pas mus dažniausiai būna grindų žaidimai. Užtat stalo knygos.

skaitymo-stalas

Ilgai ruošiausi įrengti skaitymo kampelį: kilimas, pagalvėlės ir krūvelė knygų. Bet nejučia įsirengėm skaitymo stalą ir jis tikrai pasiteisina!

es-smart-vitaminai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *