Būti tėvais
comment 1

Mamos auksarankės: Julija ir sauskelnės

Kai sugalvojau rašyti apie Juliją & Co., tai tebuvo Julija ir Darius, siuvantys sauskelnes ir atprastukes. Dabar jų veikla, kuri niekad neturėjo ambicijų išaugti į didelį verslą, įgyja vis didesnį pagreitį – šiandien Julijai & Co. siuva 5 žmonės, o asortimentas nuo sauskelnių išaugo iki įvairiausių priedų vystyklystei ir mamystei, ypač populiarių kaklaskarių – seilinukų, ir lininių plačkelnių.

Ši žavi šeima, su medžiaginėmis sauskelnėmis susidūrusi augindama savo vaikus, kurių turi 3, ir pamačiusi jų privalumus, praėjusį ankstyvą pavasarį ėmė patys siūti savo vaikams ir jau birželį pasiūlę savo gaminių įsigyti pažįstamoms mamos, neatsiginė užsakymų. Iš pradžių Julija & Co. sauskelnes siuvo iš medvilnės ir flanelės. Pirkėjams buvo svarbu nuoširdžiai atliktas darbas, o Julija su Dariumi tobulino savo gaminius, pasirinkę didelio grožio ir aukštos kokybės medžiagų iš „Kanapinio ir bambukinio“.

Šeima taip pat daug plušėjo, kol išgrynino savo sauskelnių modelį, tinkamą bet kokio amžiaus vaikučiui. Anksčiau dar siuvę ir atprastukes, dabar to atsisako, nes esamą sauskelnių modelį susegus kiek laisviau, išeina kuo patogiausiai numaunamos kelnaitės.

Seniau Julija vėlė, vėrė, nėrė, bet tai buvo tiko jos vienos laisvalaikis, o sauskelnės – komandinis darbas, bendra poros veikla: mama rūpinasi medžiagomis, pardavimu, sukerpa audinius, o tėtis – siuva. Keista matyti siuvantį vyrą, bet Darius augo su močiute siuvėja ir seneliu sukirpėju – siuvėju, tad jam siuvimas tarsi įaugęs į kraują. Vaikai irgi prisideda: užsiima tarpusavyje ir leidžia tėvams ramiai dirbti – kiekvienam siuviniui skirti maksimalų dėmesį ir visą meilę. Mažasis Julius dar „dirba“ ir modeliu.

Julija & Co. nenori mėgdžioti svetimų sauskelnių ar drabužėlių modelių, tačiau stengiasi atsižvelgti į klientų pageidavimus dėl savo modelių medžiagų, spalvų. Vis dėlto mieliausia, ką porai yra tekę išgirsti, buvo žodžiai: „Nesvarbu, ką turėti, svarbu – jūsų“.

Metus siuvę tik sauskelnes ir atprastukes, Julija & Co. yra tie, kurie išpopuliarinio linines sauskelnes.

Julija įspėja, kad linas nėra gerai sugerianti medžiaga, bet ji nepamainoma alergiškiems ir jautresnės odelės vaikams, labai tinka karštu vasaros metu, be to, puošniai atrodo po krikštynų ar vasarine suknele.

Linas, medvilnė, bambuko multinas, bambuko veliūras yra tos medžiagos, kurias Julijos & Co. klientai renkasi vasarą. Šie audiniai ploni, be to, greitai džiūsta. Bambukinės medžiagos taip pat nepaprastai daug sugeria. Taigi šiuo metu populiariausios sauskelnės yra bambuko multinas + PUL (neperšlampantis sluoksnis). Žiemą labiau mėgstamas bambuko frotas.

Šį pavasarį pora susipažino su 4 profesionaliomis siuvėjomis, sukūrė savo kelnių modelį, galvoja apie kitus drabužėlius. Minčių, kuo dar nudžiuginti savo pirkėjus, Julija semiasi aktyviai bendraudama su mamomis. Jai ypač patinka gyvi pašnekesiai, tad Julija & Co. nepraleidžia progos sudalyvauti įvairiose mugėse. Artimiausiu metu Juliją ir gražiuosius kompanijos siuvinius bus galima pamatyti Jūros šventėje (rugpjūčio 1-5 d.). Jeigu į pajūrį neplanuojate, Julijos & Co. gaminių įsigysite pasižvalgę kompanijos Facebook puslapyje.

Julijai ir Dariui svarbiausia, kad jų siuviniai būtų prieinami kuo didesniam ratui žmonių, tad jie prekiauja nedidelėmis kainomis, dažnai pasiūlo vieną kitą nuolaidėlę. Štai ir dabar jų Facebook puslapyje galima sužinoti slaptažodį, garantuojantį 20% nuolaidą Jūros šventėje (viskam, išskyrus sauskelnes), taip pat laimėti gražiąją kaklaskarę ir į pajūrį atkakti jau pasipuošus!

1 Comment

  1. Pingback: Nauja dovana: dryžuota kaklaskarė | Dirbu Mama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *